Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

24ωρη απεργία. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών


Τετάρτη 21-9-2022 Εικοσιτετράωρη απεργία:         Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών

Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για αύριο  Τετάρτη, παράλληλα και η ΣΤΑΣΥ  των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αύριο λοιπόν η Αθήνα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ.

 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.

Η απεργία γίνεται λόγω της ψήφισης νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ του υπερταμείου καθώς όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ             «…ενώ η κοινωνία βιώνει, καθημερινά, τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τις δραματικές αυξήσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και των εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών, όπως ο ΟΑΣΑ, η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την κερδοσκοπική ασυδοσία, που θα υπάρξουν για το μέγιστο αγαθό, το νερό και τις Αστικές Συγκοινωνίες…», Φυσικά κοινό σημείο ΟΛΩΝ των μέχρι τώρα ιδιωτικοποιήσεων είναι το ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων.      Πως αλλιώς; Έτσι, 30 χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, από τον πατέρα Μητσοτάκη και την συνέχεια με όλες τις τραγικές συνέπειες για την Οικονομία, την «χρηματιστικοποίηση της κοινωνίας» τα αδιέξοδα της χώρας, αλλά κυρίως την μεθοδευμένη κατακρήμνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ένας ακόμη Μητσοτάκης, έρχεται να τελειώσει το έργο.

Σύμφωνα λοιπόν, με το νομοσχέδιο,

 Οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι εξαιρούνται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διευκολύνεται η απόλυσή τους, ακόμα και αν έχουν προσληφθεί ως αορίστου χρόνου!                      

 Επιτρέπεται η πρόσληψη στις εταιρείες «νοικιαζόμενων» εργαζόμενων.

Παράλληλα, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:

1) περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού,            2) ενισχύονται οι προμήθειες σε απευθείας αναθέσεις και  3) ανοίγει η πόρτα προσλήψεων ακριβοπληρωμένων «golden boys» καθώς δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, υπονομεύοντας την υπηρεσιακή εξέλιξη του υπάρχοντος προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...