Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

"Η Εργασία σήμερα και η προοδευτική απάντηση"

                                  Εκδήλωση για την εργασία σήμερα


Χθές Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ έγινε εκδήλωση με το θέμα του τίτλου. Κεντρικοί ομιλητές οι εργατολόγοι Διονύσης Τεμπονέρας και Κώστας Τσουκαλάς, καθώς και οι πανεπιστημιακοί Λόης Λαμπριανίδης και Μαρία Καραμεσίνη. Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν τοποθετήσεις ακροατών, όπως των συνδικαλιστών  Νίκου Φωτόπουλου, Θύμιου Αμπλά, Δημήτρη Μπράτη, του προέδρου δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού και αρκετοί ακόμη. Σύντομη τοποθέτηση ζήτησα και έκανα κι εγώ, προφανώς λόγω της προηγούμενης σχέσης μου με το θέμα.

Τα όρια της συζήτησης τα έθεσε εξ αρχής ο Δ.Τεμπονέρας με την φράση "...ο διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ξεκινά από το ταυτοτικό ζήτημα της εργασίας με την συμμετοχή πλήθους κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων...".


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΕΝΑ (ινστιτούτο εναλλακτικών πολιτικών) και ελπίζουμε να συνεχιστούν ανεβάζοντας επίπεδο κάθε φορά και διορθώνοντας ατέλειες και αστοχίες που έχουν καταβολές σε περασμένα χρόνια. Οι προσπάθειες για ενότητα θα είναι και δύσκολες και επίπονες. Για τούτο χρειαζόμαστε εισηγήσεις που ακουμπούν άμεσα τα προβλήματα και δίνουν ορατές απαντήσεις και από την άλλη ενεργή συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων στη συζήτηση. Το εργατικό κίνημα δεν πάσχει τόσο από έλλειψη κατανόησης της σημερινής κατάστασης. Μας απασχολεί όμως το γιατί και το πως της λύσης. Αυτά προς το παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Ξάνθη το Φθινόπωρο

                              ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ...αν ήμουν πουλί θα πετούσα γύρω από τη γη αναζητώντας διαδοχικά φθινόπωρα...( Τζόρτζ Έλιοτ ) ...