Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Στη μετα-Τσίπρα εποχή

 


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη μετα-Τσίπρα εποχή

Από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στο Ζάππειο την αποχώρηση του από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν καθημερινά τα ονόματα όλων όσων πρόκειται να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος.

Με μία διαφορά.

Πλην του Διονύση Τεμπονέρα , ο οποίος τοποθετήθηκε ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τις διαδικασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν ώστε να φτάσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε τελικό αποτέλεσμα, αλλά και για τις πολιτικές και ιδεολογικές προτεραιότητες  στο νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επιπλέον μόνος αυτός προδιέγραψε με δωρικό τρόπο τις αιτίες της μεγάλης πτώσης στις τελευταίες εκλογές , και επιπλέον κατέθεσε συγκεκριμένη πλατφόρμα όπου προσδιορίζεται η ιδεολογική ταυτότητα καθώς και η τακτική του πολιτικού σχηματισμού.

Διαρρέουν ονοματολογία στα ΜΜΕ, αυτά ντε που οι ίδιοι κατηγορούν ότι δεν τους παίζουν και κλαίνε ότι τους στέρησαν την νίκη, σαν την «μικρή Μαρία που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της».

Όσο για ιδεολογικές πλατφόρμες και τα λοιπά ανιαρά; Αυτά τα λύνουν προφανώς στις μεταξύ τους συζητήσεις βυζαντινολογόντας, για τον τρόπο με τον οποίο θα κρατήσουν ποσοστά συνιδιοκτησίας, μέσα και από διαδικασία της λεγόμενης διαρκούς ιεράς συνόδου – συγνώμη- Διαρκούς συνεδρίου- θέλω να πω.

Φοβούνται μη μείνει 2-3 μήνες χωρίς πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που έχουν 300 μέλη κεντρικής επιτροπής και μάλιστα 150 με 150 λές και χορεύουν ζευγάρια ταγκό.

Λοιπόν οι «πολιτικά ανάλατοι » καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Αν έστω και ελάχιστα τους ενδιαφέρει η πορεία της αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αν  εκτός από το σαρκίο τους σκέφτονται ότι υπάρχει κόσμος και ντουνιάς που θα υποφέρει από το φασισμό και την διαφαινόμενη Ιταλοποίηση που προωθεί το σύστημα στη Νότια Ευρώπη.

Διονύση μαζί σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...