Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΦΑΛΣΤΑΦ - ...Ο άνθρωπος χωρατατζής γεννήθηκε...

               


  ... Ο άνθρωπος χωρατατζής γεννήθηκε...

Η Πέμπτη 26 Γενάρη ήταν μια δύσκολη ημέρα. Μέρα της βροχής και της καταιγίδας. Ο στριγκός και διαπεραστικός ήχος των μηνυμάτων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα χωρίς καμιά αμφιβολία έκανε την Πέμπτη να φαίνεται πολύ χειρότερη. 

Μαζί με συναδέλφους από τον ΟΤΕ και όχι μόνο είχαμε κανονίσει συνάντηση εργασίας προκειμένου να συζητήσουμε συνταξιοδοτικά ζητήματα. Φυσικά αναβλήθηκε... Μα, " κλωτσιά του αρνιού χαρά του λύκου", λέγανε οι παλιοί η αλλιώς ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Με έκδηλη απογοήτευση ανοίγω το τάμπλετ και χαζεύω. Α πολύ ωραία. Ελπίζω ο καιρός να ημερέψει. Στο ΝΙΑΡΧΟ έχουμε όπερα.  ΦΑΛΣΤΑΦ εν όψη. 

Η τελευταία όπερα του τεράστιου Τζουζέπε Βέρντι. Του ιδιαίτερα αγαπημένου συνθέτη όλων των επτανησίων και όχι μόνο. Φάλσταφ λοιπόν, από τις 9-2-1893 όπου η πρεμιέρα στην θρυλική Σκάλα του Μιλάνου , σήμερα, 200 μέτρα μακρυά από το σπίτι που τώρα μένω. Όσο για εισιτήρια; Ας όψεται η κακοκαιρία. Σίγουρα θέσεις θα υπάρχουν.. Το βραδάκι μας βρίσκει στον τρίτο όροφο της θαυμάσιας αίθουσας στο Νιάρχο.


Ο σερ Τζον Φάλσταφ ένας χοντρός και μπατίρης ιππότης να προσπαθεί να ¨"καμακώσει" δύο παντρεμένες - ο αθεόφοβος- προκειμένου να βάλει χέρι στα χρήματα των συζύγων τους!!! Μια κωμωδία που ξευτιλίζει τους ξεπεσμένους αριστοκράτες και τελειώνει με τα περίφημα λόγια 

Όλα στον κόσμο αστείο είναι

ο άνθρωπος χωρατατζής γεννήθηκε 

χλευάζει ο ένας θνητός τον άλλον,

Γελάει όμως καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Υστερόγραφο. Ο υπέροχος διεθνούς φήμης βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς στο ρόλο του Φάλσταφ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...