Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΙΤΕΑ εντοπιότητα-ΑΣΕΠ-αποτελεσματικότητα;

 ΙΤΕΑ εντοπιότητα ΑΣΕΠ και αποτελεσματικότητα


Την εποχή της μεγάλης στασιμότητας στην γειτονική μας Βουλγαρία , αλλά και μετα , κυκλοφορούσε το σοφιστικέ ανέκδοτο σύμφωνα με το οποίο, « όλα τα πράγματα κάποια στιγμή φτάνουν στον πάτο αλλά στην χώρα μας, σκάβουμε για να πάμε βαθύτερα…».

Το θυμήθηκα αναλογιζόμενος τις απανωτές αναφορές του βουλευτή Φωκίδας, για την λεγόμενη εντοπιότητα, αλλά και τις συνεχείς φωτογραφίες, επισκέψεις, σε υπουργούς και τα δελτία τύπου σχετικά με έργα, που κατά διαβολική σύμπτωση η έχουν ωριμάσει και ξεκινήσει επί προηγούμενης κυβέρνησης, η πρόκειται για μελέτες το μέλλον των οποίων είναι απροσδιόριστο; Άδηλο; Να πούμε;. Στην πραγματικότητα όπως 10δες ακόμη μελέτες, θα στολίσουν τις ντουλάπες γραφείων αφού προηγουμένως με την μέθοδο κόπυ πέιστ έχουν αυξήσει λογαριασμούς κολλητών διασυνδεδεμένων  με κυβερνώντες και όχι μόνο. Δεν βαριέσαι. Οι φιέστες να είναι καλά από άρτο και θεάματα ποτέ δεν έχασε η Δεξιά αντίθετα κερδισμένη θα βγαίνει.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε σε μια ιστορία και ο καθένας ας βγάζει συμπεράσματα.

Η λιμ επιτροπή με πρόεδρο τον Ν Γιογάκη είχε αιτηθεί δεύτερο υπάλληλο διοικητικό,  και ακόμη έναν για την καθαριότητα κτλ . Εμείς σαν επόμενη λιμ επιτροπή στην πρώτη συνάντηση στο υπουργείο (Καιμάρας. Ζαχαριά ) πιέσαμε για υλοποίηση της πρόσληψης ατόμου γενικών καθηκόντων-καθαρισμού  κυρίως, αφού η πρόσληψη διοικητικού είχε δρομολογηθεί όπως μάθαμε. Ο κ. Γενικός πρότεινε την λύση με 8μηνο πράγμα που δεν θέλαμε. Οι πιέσεις μας απέδωσαν και σύντομα σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ προκηρύχθηκε θέση υπαλλήλου για το λιμ ταμείο Φωκίδας με έδρα Ιτέα. Όσον αφορά την πρόσληψη διοικητικού υπαλλήλου από τον προηγηθέντα διαγωνισμό ΑΣΕΠ αποδείχτηκε δώρον άδωρο, καθώς κάθε άτομο που ερχόταν από μακριά δεν αναλάμβανε την θέση μόνιμης υπαλλήλου. Με αυτή την εμπειρία, ενημερώσαμε τον βουλευτή κ Κωστοπαναγιώτου ο οποίος  ενήργησε ακόμη εντονότερα,  διότι δεν είναι δυνατόν για υπαλληλική θέση πχ καθαρίστριας των 700 ευρώ να γίνεται πανελλαδικός διαγωνισμός  όταν μόνο για ενοίκιο χρειάζεται 300 και βάλε ευρώ! Με ανάλογα επιχειρήματα τελικά η εντοπιότητα πέρασε και έγινε νόμος. Μια σειρά Φωκιείς λοιπόν ευεργετήθηκαν και αυτοί και οι υπηρεσίες, όπως στις νέες προσλήψεις στις φυλακές Μαλανδρίνου, στο  μουσείο Δελφών κτλ.  

Όμως το λιμ ταμείο δεν ωφελήθηκε γιατί ο νόμος ίσχυσε μετά την προκήρυξη ΑΣΕΠ. Έτσι η θέση διοικητικού χάθηκε αλλά η θέση καθαριότητας –γενικών καθηκόντων- καλύφθηκε το 21-22 τελικά αν και με αρκετή καθυστέρηση κατά τα γνωστά .

Και λοιπόν;. Με έκπληξη βλέπουμε στο διαύγεια ξανά μανά 20.000 απευθείας ανάθεση σε εργολάβο για την καθαριότητα! Περισσότερα δηλ από όταν δεν υπήρχε υπάλληλος!

Καλά δεν παίζεται η κατάσταση. Και δεύτερο άτομο έχουν μέσα από εργολαβία! με ποια νομιμότητα ; απευθείας αναθέσεως! και τρίτο άτομο από ΑΣΕΠ που αντί να καθαρίζει τι κάνει; Δηλώνει γνωστό γνωστού, έπεσε σύρμα, εντολή πολιτική η τι άλλο που δεν πάει ο νους μας; Άραγε έρχεται στην εργασία; Υπάρχει κάποιο εμπόδιο; (Μήπως ξέρει ο βουλευτής;) Πάντως έξω δεν φαίνεται. Όσο για την άλλη 30αντάρα χιλ.ευρώ; την 20άρα; Χωρίς περιγραφή, χωρίς χωρίς χωρίς και  η αποκεντρωμένη τι λέει;

Μπά ! Όλα ωραία διότι Πάντα εν σοφία εποίησας.

 Οι δημόσιοι υπάλληλοι εντός της λιμ επιτροπής ; ΟΛΑ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΑ ;

 Δεν πειράζει κύριοι.

Μπορείτε να κάνετε μια φιέστα απευθείας αναθέσεων μελετών, να τις βάλλεται με δόξα και τιμή στα γνωστά ντουλάπια, να θυμιατίσουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αυτοδιοικητικοί, οι κολλητοί και προπάντων η «ανεξάρτητη δημοσιογραφία»  και μετά όλοι μαζί να αναφωνήσουμε άλλη μια φορά.

Με τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα μπάζω. Άραγε τι έχουν τα καημένα και ψοφάνε;

Υστερόγραφο.  Τι να ρωτήσω για έργα; Το μεγάλο σε στρέμματα παραδόθηκε δωρεάν. Το άλλο δωρεάν κομμάτι δύσκολο. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...