Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

ΠΡΟΣ το τέλος των παραμυθιών;

 


ΠΡΟΣ το τέλος των παραμυθιών;

Τα παραμύθια  φαίνεται πως αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί σε σεβαστό ποσοστό, πολίτες που δεν ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις στηρίζουν πολιτικές οι οποίες μας οδηγούν ολοένα περισσότερο σε όλο και μεγαλύτερη φτωχοποίηση.   Σήμερα φωνάζουμε για την τιμή του ρεύματος. Χθες με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ από την κυβέρνηση μας λέγανε πως οι τιμές θα μειωθούν και η ανάπτυξη θα … Χθες οι τιμές των καυσίμων την ίδια πορεία. Τα βασικά τρόφιμα το ίδιο. Αύριο περιμένουμε τον ΕΦΚΑ να ξανα-βουλιάξει. Μα πριν βουλιάξει θα προφτάσουν οι καπετάνιοι του να απολαύσουν τα 8χίλιαρα. Την ίδια ώρα μια σειρά επιχειρήσεις ακολουθούν τον δρόμο της ΛΑΡΚΟ. Τι περιμένουμε; Η κυβέρνηση ευελπιστεί να τελειώσει όπως όπως η πανδημία και το καλοκαίρι ο τουρισμός να κουκουλώσει όπως όπως τις καταστροφικές κυβερνητικές ευθύνες οι οποίες αποδεδειγμένα για άλλη μια φορά μας οδηγούν στο γκρεμό.

 Άλλη μια φορά; Πόσες φορές τα ίδια και τα ίδια! Κυβέρνηση Μητσοτάκη πατρός πριν 20 χρόνια  και τι να πρωτοθυμηθούμε. Κυβέρνηση Σημίτη και τι να διαλέξουμε. Χρηματιστήριο δομημένα ολυμπιακούς και πόσα ακόμη. Ιδιωτικοποιήσεις για το καλό μας, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο το αποτέλεσμα. Όσο περισσότερα χρήματα έπαιρναν από τις αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις τόσο και μεγάλωνε το χρέος.    

Τόσο καλά τα κατάφερναν.

Στο τέλος πτωχεύσαμε και σήμερα ανά μανά ακούμε για 6,2 πληθωρισμό, για επάνωδο σε λιτότητα λες και είχαμε φύγει, και οσονούπω να γίνουν εκλογές μπας και το πικρό –πολιτικό ποτήρι- των μνημονίων ντε το πιούμε από τας Ευρώπας αμέσως μετά τα προεκλογικά θα θα θα …   

Μπορούμε να σκεφτούμε την κατάσταση με  ηρεμία;                                                                                                                           

Το φθηνό χρήμα  με το spread πάνω από τις 230 μονάδες βάσεις τέλειωσε.

Το 10ετες ομόλογο κινείται στο επίπεδο του 2,5%.

Από την ΕΚΤ τα μηνύματα δεν είναι καλά. Η άνοδος του πληθωρισμού αναγκαστικά καταλήγει σε αυξήσεις επιτοκίων .

Το ελληνικό χρέος κινείται πάνω από 200% του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερα από την εποχή του πρώτου μνημονίου.

Και λοιπόν;

Οι Έλληνες πολίτες ας απολαύσουμε την  γενικευμένη ακρίβεια, την Ευρωπαϊκή πρωτιά   θανάτων από την πανδημία και την διεστραμμένη λογική και πολιτική  διαχείρισης από τον Κυριάκο και τους άριστους του, ας παρακολουθήσουμε τα ΜΜΕ να δοξάζουν τα αφεντικά τους , ας χορτάσουμε εξ αντανακλάσεως με τα αδιευκρίνιστα ποσά των πεθερών των υπουργών, ας μετρήσουμε τις χιλιάδες αναθέσεις δηλ σπατάλες χρήματος σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες Δήμους Περιφέρειες, Λιμενικά Ταμεία- και της Ιτέας- και ας προσπαθήσουμε να συζητήσουμε να αποφασίσουμε, αν αυτά δεν θέλουμε ότι  το τέλος των παραμυθιών συμπίπτει με  την διακυβέρνησης της χώρας από τις δημοκρατικές προοδευτικές  δυνάμεις που τουλάχιστον και στη χειρότερη περίπτωση  δεν θα έχουν ΚΛΕΨΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...