Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

«Αδιευκρίνιστα» ποσά κ αρχειοθέτηση δικογραφίας

«Αδιευκρίνιστα» ποσά κ αρχειοθέτηση δικογραφίας

Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας του Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis, ανοίγει μια σειρά ζητήματα.   Προβληματικά νομικά δικαστικά επιχειρήματα , παραλείψεις στην έρευνα, προβληματική αλλαγή σε σελίδα εγγράφου, προβληματική  αλλαγή υπογραφής.

Το ΠΕΛΩΡΙΟ  ερώτημα όμως είναι το μπλέξιμο της δικαστικής με την πολιτική εξουσία και ο βαθμός υποταγής της πρώτης στην εκτελεστική εξουσία.

Το δεύτερο ερώτημα προκύπτει από τις απαντήσεις Γεωργιάδη περί της εκδοτικής επιχείρησης του, μέσω της οποίας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ ΠΟΣΑ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του. ανέφερε λοιπόν, στο Twitter ότι οι εταιρείες του έχουν κύκλο εργασιών 7.000.000 ευρώ. Μάλιστα.

Ψάχνοντας όμως βρίσκουμε  τζίρους των μεγαλύτερων εκδοτικών επιχειρήσεων εκείνη την εποχή (2014)  που δεν φτάνουν τα ποσά τα δικά του.  Σε σχετική κλαδική μελέτη οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου το 2014 είχαν τζίρο:

    Α. & Σ. Σαββάλας ΑΕ: €6.901.461, με 10δες εργαζόμενους.

    Μεταίχμιο Εκδοτική ΑΕ: €7.435.389, με 55 εργαζόμενους.

    Νέα Σύνορα Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη ΑΒΕ: €5.367.005, με 55 εργαζόμενους.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος ΕΠΕ: €4.110.912, με 26 εργαζόμενους.

    Νομική Βιβλιοθήκη ΑΕΒΕ: €4.155.425, με 70 εργαζόμενους.

Η απουσία των εκδόσεων Γεωργιάδη είναι εμφανής. Οι τηλεπωλήσεις δεν ανταποκρίνονται σε τζίρο 7 εκατ. ευρώ, όταν κολοσσοί του κλάδου με δεκάδες εργαζόμενους και με ιστορία πίσω τους κυμαίνονται σε κύκλο εργασιών περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Τρίτο ερώτημα οι φορολογικές παραβάσεις που αναγνωρίζονται στο κείμενο του δικαστή αλλά πέρα βρέχει…

Τελικά Τι πάει καλά και τι δεν πάει στην θαυμάσια χώρα μας;

 Απλή απάντηση. Η «νομιμοποίηση»  του μαύρου χρήματος

Οι πλέον συνηθισμένοι είναι τρείς και απόλυτα νομιμοφανείς. (από ανάρτηση Κατερίνας Πάντα).

1. Ανοίγεις ένα μαγαζάκι λιανικής κατά προτίμηση με προιόντα χαμηλού ΦΠΑ, πουλάς το κατι τις σου & ενδιάμεσα χτυπάς αβέρτα αποδείξεις λιανικής, πληρώνεις ΦΠΑ & φόρους, βγάζεις σταδιακά από το μπαούλο το αντίστοιχο ποσό σε μαυρο χρήμα, το καταθέτεις στην τράπεζα ως ξεπλυμένα πλέον έσοδα.

2. Αν τα ποσά είναι μεγάλα, επιταχύνεις το ξέπλυμα με νόμιμα τραπεζικά δάνεια, καθότι ο μεγάλος τζίρος "αξιόπιστος", που αποπληρώνεις σταδιακά με το μαύρο.

3. Βρίσκεις με το αζημίωτο έναν πρόθυμο πειναλέο εκδότη, αναθέτοντας του υπερτιμολογημένες διαφημίσεις -εννοείται του πληρώνεις την διαφορά ΦΠΑ- & καθάρισες...

Παλιά μέθοδος  είναι και με τα λαχεία. Αγοράζεις κερδισμένο λαχείο πληρώνεις εσύ το φόρο και ξεπλύθηκε το μαύρο χρήμα.

Βέβαια όλα τα παραπάνω αν θέλουν να ελεγχθούν εξονυχιστικά μπορούν να βγάλουν παπάδες. όσο δεν ελέγχεται, το μαύρο χρήμα βγαίνει μπουζάτο και λουλακιασμένο..

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο . Υπάρχει λόγος να θέλει η κυβέρνηση να ελέγξει το μαύρο χρήμα;. Προφανώς κανένας. Απλά πράγματα. Αν ήθελε ας ξεκινούσε από το ελάχιστο.

ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...