Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Να ακυρώσει ο Μπακογιάννης τον Ρουβά

 


Να ακυρώσει ο Μπακογιάννης τον Ρουβά

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των Συντακτών άρθρο. Το υπογράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος.

Το θέμα γνωστό και μη εξαιρετέο. Ο Φέρελπις δήμαρχος Αθήνας, ο γόνος της γνωστής οικογένειας μας έχει συνηθίσει σε παρόμοια δωράκια. Αρκεί που το χρήμα είναι δημόσιο και φυσικά θα το αναλάβουν τα συνηθισμένα κορόιδα . Δεν πειράζει. Άλλωστε αυτά τα κορόιδα εδώ και χρόνια πληρώνουν, χρωστάνε, ψηφίζουν, ξαναπληρώνουν, ξαναχρωστάνε, κτλ, ώστε ο κύκλος με την κιμωλία να μην ανοίγει σχεδόν ποτέ.  Από το άρτος και θεάματα των Ρωμαίων, στο σκέτο -σημερινά Θεάματα – όποια είναι- ο δρόμος είναι μικρός.


Καιρός όμως να πάμε στο άρθρο του Δ. Κανελλόπουλου.

" Ούτως ή άλλως ήταν πολύ λανθασμένη και προκλητική η φιέστα των 215 χιλιάδων ευρώ του Δήμου Αθηναίων, με τον Σάκη Ρουβά, στον Λυκαβηττό, στην αλλαγή του χρόνου. Τα έχουμε πει, να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Πλέον όμως οι καταστάσεις άλλαξαν προς το ακόμα χειρότερο. Από τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και δεν θα παίζουν μουσικές πουθενά, η γιορτή αυτή με τον Ρουβά δεν πρέπει να γίνει. Και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης πρέπει να τη ματαιώσει άμεσα.

Θα είναι δύο φορές προκλητικό πλέον ο μόνος καλλιτέχνης που θα παίζει σε όλη την Ελλάδα εκείνο το βράδυ να είναι ο Σάκης Ρουβάς και η μπάντα του. Την ίδια ώρα, όλοι οι άλλοι μουσικοί και τραγουδιστές της χώρας θα βρίσκονται αναγκαστικά στο σπίτι τους χωρίς να τους επιτρέπεται να δουλέψουν.

Και ο ίδιος ο καλλιτέχνης πρέπει να το καταλάβει και να ζητήσει μόνος του τη ματαίωση του σόου αν σέβεται, έστω και στο ελάχιστο, τους συναδέλφους τους.

Εκτός αν θέλουν Μπακογιάννης και Ρουβάς να επιμείνουν στη διεξαγωγή της γιορτής. Θα κάνουν αλλαγή χρόνου και θα τους βρίζει όλη η Ελλάδα από την τηλεόραση. Διπλά πλέον. Μπορούν να το γλιτώσουν έστω και την ύστατη στιγμή. Μερικές φορές και η πανδημία είναι μία λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...