Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. ΟΛΟ κ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

 


ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. ΟΛΟ κ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Η ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα –ΕΟΔΥ- πριν λίγη ώρα είναι συγκλονιστική.

Μετά από 114.338 τεστ, έχουμε 7.335 κρούσματα, 477 διασωληνομένοι, και 65 θάνατοι.

Σαν να μη πέρασε μια μέρα από τα αντίστοιχα περσινά ανάλογα στατιστικά. Σαν να μην είχαν ειπωθεί από τους ειδικούς οι κίνδυνοι, για αύξηση των θυμάτων που ερχόταν μαζί με το λεγόμενο 4ο κύμα πανδημίας.

Σαν να μην είχαν προειδοποιήσει επιστήμονες που διαπρέπουν στον τομέα της ιατρικής επιστήμης για το ποια μέτρα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση.

Και λοιπόν; Ο Μητσοτάκης τα 3ήμερα του και πέρα βρέχει, ο πρώην υπουργός υγείας Κικίλιας, είναι ευχαριστημένος γιατί θα έχει καλές προοπτικές ο τουρισμός στο 2022, η υφυπουργός Γκάγκα κάνει περιοδεία στη Λάρισα όπου τα στελέχη της τα βρίσκουν όλα σε καλό δρόμο, και το κερασάκι στην τούρτα, ακόμα μετά από 16.000+ θανάτους, να βγαίνει πρωτοκλασάτος κυβερνητικός και να υποστηρίζει ξεδιάντροπα, πως δεν χρειάζεται καμιά ενίσχυση η υγεία στην Ελλάδα!!!

Μα αυτός είναι ο σκοπός τους και ο στόχος τους. Ότι είναι δημόσιο και μπορεί να δώσει κέρδη να περάσει σε ιδιώτες. Σιγά μην έδιναν χρήματα για ΜΕΘ. Σιγά μην ενίσχυαν το δημόσιο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας.

ΑΥΤΑ είχαν υποσχεθεί στις οικογένειες που τους στήριξαν και τους στηρίζουν. Αυτά πιστεύουν και αυτά υλοποιούν.

Αυτή την στιγμή ο δείκτης θετικότητας είναι για την Ελλάδα στο 6,41, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 2,67 με την Ισπανία στο 0,53 την Ιταλία στο 0,53 την Γαλλία στο 0,48.


Το μόνο εύκολο να ρίξουν το φταίξιμο και την αποτυχία στους νέους και στους ανεμβολίαστους. Πράγματι η Ισπανία και η Ιταλία έχουν περισσότερους εμβολιασμούς. Μα η Γερμανία έχει το ίδιο ποσοστό με την χώρα μας περίπου 66% με τον δείκτη θετικότητας όμως στο 1,2.

Επομένως,  υπάρχουν και άλλες αιτίες και άλλοι λόγοι για τις τεράστιες πλέον απώλειες που μετράμε. Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ η μέσω πανδημίας μη στελέχωση του, χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της κ Μ. Παγώνη για την ζοφερή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ Γεννηματας».

Έτσι μετά από το ποιο παρατεταμένο χρονικά λοκ ντάουν ξαναγυρίζουμε στα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα.

Κι εγώ αναρωτιέμαι… ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ;

Με άλλα λόγια «έτυχαν η πέτυχαν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...