Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ας Κρατήσουν οι χοροί…

 


Ας Κρατήσουν οι χοροί…

Τελικά στο ίδιο «έργο» θεατές….

Κάθε φορά που η κατάσταση στραβώνει, που διαψεύδονται οι ελπίδες, τα όνειρα και η γη της επαγγελίας μεταβάλλεται σε καμένη, νάσου και αρχίζουν οι λιτανείες με τα ιερά κειμήλια τα οποία τοκισμένα τόσα χρόνια , είναι ακόμη σε θέση να ταΐσουν υποσχέσεις τους πολίτες, της ταλαιπωρημένης αυτής πανέμορφης περιοχής.

Τα έργα λοιπόν ξαφνικά εξαγγέλλονται με ρυθμό πολυβόλου. Πάρτε να έχετε. Επέκταση μόλων, αεροδρόμια, υδατοδρόμια, παραλίμνιοι, διαγώνιοι, ορθογώνιοι, κάθετοι, παραλληλόγραμμοι, ποτίσματα Ελαιώνα, αναδασμοί στο Μόρνο και προσεχώς ότι άλλο το λεξιλόγιο τους έχει αποθηκεύσει. Παραφράζοντας το γνωστό, o χρόνος φεύγει οι εκλογές έρχονται .

 Μα ποιοι τα λένε όλα αυτά;

Αυτοί που για 20 κοντά χρόνια την μονάδα ΚΕΦΙΑΠ στην Άμφισσα δεν μπορούσαν να δώσουν άδεια λειτουργίας και όταν επί Κωστοπαναγιώτου ξεκίνησε μαζί με προσωπικό , φρόντισαν να το διώξουν  με το που ανέλαβαν εξουσία. Είναι οι ίδιοι που κατάργησαν το δεύτερο τμήμα του Γεωπονικού στην Άμφισσα, που απαξίωσαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρώτο τμήμα και που είχαν επιχειρήσει το 2012 με το σχέδιο Αθηνά να κλείσουν τα ΤΕΙ από τότε. Είναι οι ίδιοι, που παρέλαβαν πριν χρόνια έργα αναδασμού στο Μόρνο όπου δεν υπήρχαν τα έργα που υπέγραφαν πως παραδόθηκαν. Είναι οι ίδιοι που αφού κατάργησαν την εβδομαδιαία συντήρηση στη διώρυγα Κορίνθου, την έκλεισαν και για τα ιστιοφόρα ώστε ο θαλάσσιος τουρισμός στον Κορινθιακό να τελειώσει. Αλλά τώρα έτσι στο ξεκούδουνο,  ανακαλύπτουν πως σε λίγους μήνες θα περνάνε υπερωκεάνια.

Λοιπόν φωστήρες μου ο κόσμος, γνωρίζει την κατάσταση. Η κρουαζιέρα δεν χάθηκε μόνο για το 20 και το 21 αλλά και το 22 και το 23 και…για την περιοχή.

 Θέλετε να μάθετε; Αν και δεν νομίζω ότι σας ενδιαφέρει, οι εταιρείες προσανατολίστηκαν στο Αιγαίο. Ειδικά με home port την Θεσ/κη και κατάληξη την Κωνσταντινούπολη. Οι σχεδιασμοί αλλάζουν πολύυυ αργά για εταιρείες κρουαζιέρας αλλά δεν πειράζει… Ευτυχώς που υπήρξες κι εσύ Πολυχρονόπουλε και θα μας χρειαστεί η κατάθεση σου και για το νέο deal στο Λαρνάκι οσονούπω.

Ας κρατήσουν λοιπόν τώρα χοροί, και

Είτε με τις (Δελφικές ) αρχαιότητες είτε με παπαγαλία, της Φωκίδας οι κοινότητες θα φτιάξουν νέα ιστορία…

Υστερόγραφο. Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές των Δελτίων τύπου είναι φανερή η κατάληξη του νέου «Λαρνάκειου» ντιλ. Άλλη μια μελέτη. Δοξάστε …

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...