Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΔΕΗ SOS

 


Η τωρινή κλιματολογική κατάσταση, βάζει επί τάπητος το θέμα της λεγόμενης στροφή στην πράσινη ενέργεια. 

Τα 45 άρια της θερμοκρασίας συγχρόνως με την επικρατούσα άπνοια ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΥΝ τις ανεμογεννήτριες για μεγάλο χρονικό διάστημα, που υπάρχει αυξημένη ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας. Τα φωτοβολταικά από την άλλη έτσι κι αλλιώς έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Ακόμη και τα υδροηλεκτρικά φυσιολογικά, λόγω ξηρασίας αποδίδουν λιγότερο ενώ οι ανάγκες για άρδευση και ύδρευση αυξάνονται.

Έτσι, όλη η φιλολογία και η παραφιλολογία για την πράσινη μετάβαση και  την πλήρη απαξίωση των εγχώριων πηγών ενέργειας, δηλαδή τον λιγνίτη, αποδείχνονται λανθασμένες και επικίνδυνες. Για άλλη μια φορά οι ενεργειακές πολιτικές Χατζηδάκη και Μητσοτάκη αποβαίνουν καταστροφικές. 

Μα και τα λοιπά κόμματα ας ξαναδούν υπό το πρίσμα των σημερινών δεδομένων τις πολιτικές τους αλλά κυρίως την δυναμική απάντηση τους πέρα από τσιτάτα και ευχολόγια.

Μαθαίνουμε ότι εσπευσμένα η ΔΕΗ εκτός από αύξηση εισαγωγής ενέργειας, ανοίγει  ξανά 6 μονάδες, λιγνίτη, αυτές που μας λένε πώς φταίνε για όλα τα κακά της γής!

Μα πάλι να υπογραμμίσουμε πως το κύριο δεν είναι απλά η διαφορά μεταξύ λιγνίτη και ανεμογεννητριών, όσο σοβαρό κι αν φαίνεται.

Το κύριο είναι πως χωρίς ενέργεια δηλ. ηλεκτρικό ρεύμα και νερό ΥΠΟ ΙΣΧΥΡΟ δημοσιο έλεγχο, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανάπτυξης έστω και οριακής όσα πακέτα Ευρωπαϊκά και αν επενδυθούν. Το ακριβώς αντίθετο. Το κύριο είναι πως η πράσινη ενέργεια όπως προωθείται σήμερα πιθανότατα και αύριο δεν θα είναι τίποτε άλλο από μια απάτη τα αποτελέσματα της οποίας θα τα πληρώσουμε ακριβά.

Η τεχνολογία «έχει ιδεολογία» και η ιδεολογία δεν είναι ποτέ ουδέτερη ως προς τα συμφέροντα.

Άλλα τα συμφέροντα των βιομηχάνων της Γερμανίας άλλα των Ελλήνων πολιτών συνολικά και ειδικά.

Τελικά, πιστεύω, η εκμετάλλευση των τωρινών περιβαλλοντικών αδιεξόδων και η στροφή στην πράσινη ενέργεια με τον τρόπο που θέλουν τα λόμπυ οδηγεί σε μνημόνια διαρκείας και μνημόσυνα της πραγματικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...