Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΟΝΕΙΡΑ. Πουλιά μου ταξιδιάρικα

 


ΟΝΕΙΡΑ. Πουλιά μου  ταξιδιάρικα

Από τον τοίχο του φίλου Θάνου Αμπατζή αναδημοσιεύω το κείμενο στα εισαγωγικά.

«Σκεφθείτε να ξυπνάγαμε κάποιο πρωινό και να μαθαίναμε ότι κάποιος Εισαγγελέας παράγγειλε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Πρωθυπουργού για το ψευδές πόθεν έσχες, αλλά και για την απόπειρα απάτης των ελεγκτικών αρχών με το ιδιωτικό συμφωνητικό που εμφάνισε προχθές ότι τάχα η σύζυγός του είχε μεταβιβάσει τις μετοχές στον …αδελφό της από το έτος 2016 με ένα έγγραφο που δεν φέρει βέβαιη χρονολογία και οι νομικοί κατανοούν τι σημαίνει αυτό.

 Να ξυπνάγαμε το άλλο πρωί και να μαθαίναμε ότι κάποιος Εισαγγελέας αποφάσισε να ελέγξει τον Δήμαρχο της Αθήνας για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με έργο βιτρίνας που σε λίγο καιρό καταστράφηκε.

 Ένα άλλο πρωί να ακούγαμε ότι Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τις χωρίς διαγωνισμούς παροχές σε «φίλους» από την κ. Νικολάου, γραμματέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Φοβάμαι όμως ότι θα αργήσουμε να ακούσουμε τόσο ευχάριστα νέα. Η Δικαιοσύνη στον τόπο μας δεν μας έχει συνηθίσει να συγκρούεται με την εκτελεστική εξουσία, πλην κάποιων εξαιρέσεων, που δυστυχώς κι αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

 Έτσι λοιπόν η εκτελεστική εξουσία συνεχίζει να παρανομεί απροκάλυπτα και χωρίς συνέπειες. Έχω γράψει και πάλι ότι αν η Δικαιοσύνη στεκόταν στο ύψος της, τα πράγματα στη χώρα μας θα πήγαιναν καλύτερα, με λιγότερες αυθαιρεσίες και λιγότερη περιφρόνηση στους πολίτες.

Είθε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρεθούμε σε μια άλλη πραγματικότητα που μας αξίζει».

Σωστά όλα μέχρι τελευταίας κεραίας. Αλλά έχω μια απορία.

Πάντα φταίνε οι άλλοι;

Ποιο να είναι άραγε το μερτικό μας από τις μη λύσεις που "δίνουμε" ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, από τις λάθος απαντήσεις μας από την πνευματική οκνηρία να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό, από την ηθική μας αδυναμία να απαιτήσουμε μαζικά το δίκιο, από τον ωχαδελφισμό μας και τελικά την μεγάλη ηττοπάθεια που μας διακρίνει εδώ και χρόνια;

Ας τα ξαναδούμε. Ας δημιουργούμε σωστές ερωτήσεις και ας  ξανασκεφτούμε όλοι  μαζί τις απαντήσεις.  είμαι σίγουρος πως …

Υπάρχει ένας ποταμός που είναι για εμάς πλωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...