ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (1)
Είναι, νομίζω, γνωστή η φράση με την οποία ο πρωταγωνιστής Κώστας Τσάκωνας, σημάδεψε την ταινία του τίτλου.
«…έξη χρόνια στο δημοτικό, έξη χρόνια στο γυμνάσιο… έξη χρόνια στο πολυτεχνείο και έξη χρόνια στο εξωτερικό…»
Φαίνεται πως η παραπάνω ατάκα έχει πολλαπλή εφαρμογή σε πολλά ακόμη και διαφορετικά ζητήματα του ελληνικού κοινωνικού βίου.
Μετά από αρκετό διάστημα ανέβηκα στην Άμφισσα ελέω απώλειας της εδώ παρουσίας της τράπεζας Πειραιώς. Παίρνοντας τον δρόμο για ΟΤΕ, «
σκόνταψα» άλλη μια φορά στο ερειπωμένο κτίριο του πάλαι ποτέ γηροκομείου της πόλης.
Να μεταφέρουμε ποιητική αδεία την ατάκα του Τσάκωνα;
Έξη χρόνια υπολειτούργησε έξη χρόνια ελλειμματικό έξη χρόνια κλειστό, έξη χρόνια να βγει μια απόφαση!!!
Προφανώς βρισκόμαστε στην ευθεία για άλλα έξη χρόνια ώστε να αποφασίσει η Αποκεντρωμένη τι θα αποφασίσει επί του θέματος.
Συγχαρητήρια κύριοι της Αποκεντρωμένης, μάλλον της Αποσυρναμολογημένηςδιοίκησης...
ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 2
Αμ η άλλη η Κεραμέως.
Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην περιοχή όλων των τελευταίων χρόνων, αν δεν είναι τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα μαζί με το ινστιτούτο Διεθνούς εκπαίδευσης τι είναι; Οι μελέτες στα συρτάρια και τα «οίκαδε» τιμολόγια; Η μήπως τα 20άρια αναθέσεων;
Τα 2 από τα παραπάνω πάει φαγώθηκαν. Ένα τμήμα έμεινε, και αυτό θα «αυτοκαταναλωθεί – αυτοκαταργηθεί» μέτα την εφαρμογή της λεγόμενης ΕΒΕ δηλ της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής του νόμου Κεραμέως-Μητσοτακη.
Ποια η Κεραμέως! Που μαζί με τον Μητσοτάκη δημιούργησαν νόμο για την στροφή στα ιδιωτικά κολέγια. Γιατί Αυτά ξέρουν αυτά εμπιστεύονται…
Η Κεραμέως που τέλειωσε σε ιδιωτικό, που απέτυχε στις εισαγωγικές στην Ελλάδα, αλλά «πέτυχε» να τελειώσει στο εξωτερικό γιατί είχε μπαμπά με τσέπη κατάλληλου διαμετρήματος .
Κάθε ημέρα και ένας νόμος έκτρωμα.
Μα αυτός της Κεραμέως – Μητσοτάκη εκδικείται την νέα γενιά. Εκδικείται τον Έλληνα πολίτη, την οικογένεια που με χίλια βάσανα προωθεί το παιδί στα γράμματα, κόντρα στην χρόνια αδιαφορία της πολιτείας.
Τουλάχιστον ο νόμος Γιαννάκου αντίστοιχος με της Κεραμέως, έβαζε φραγμό στο σύνολο της βαθμολογίας. Τώρα έχουμε διπλό φραγμό. Και στο σύνολο και κατά μάθημα.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του υποψήφιου Διονύση Κατάκαλου ο οποίος «αποτυχημένος άριστος» με 20.988 μόρια δεν μπαίνει στην σχολή που θέλει. Και όλα αυτά μια ειδική δύσκολη χρονιά εγκλεισμού, τηλεκπαίδευσης και θανατικού.
Κοιτάμε μπροστά, ελπίζοντας πως από την σημερινή κατάσταση μαθαίνουμε τα πολιτικά γράμματα που χρειάζονται για το μέλλον…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου