Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΦΑΡΜΑΚΟ κ ΕΜΒΟΛΙΟ κατά κορονοιού

 


ΓΙΑΤΙ ; η κυβέρνηση θέλει το εμβόλιο και όχι κ το φάρμακο κατά κορονοϊού;

Αντέχουμε να χάνονται καθημερινά 10δες συμπολίτες μας;

Από ότι μαθαίνουμε, o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση κατεπείγουσας χορήγησης σε φάρμακο το οποίο είχε χορηγηθεί στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όταν παρουσίασε συμπτώματα ασθένειας κορονοϊού.

Η έγκριση ήδη τρέχει στην Αμερική από 9 Νοεμβρίου 2020 και σύμφωνα με τον καθηγητή φαρμακολογίας Δ Κούβελα σε σημερινή συνέντευξη του στο Κόκκινο 95,5, τόσο η Ουγγαρία όσο και οι Γερμανία , Ιταλία πιθανόν και η Γαλλία το έχουν παραγγείλλει για τον πληθυσμό τους. 

Στην ίδια κατεύθυνση με τον καθηγητή, τοποθετήθηκε και ο Π Πολάκης, στο tvxs. Σύμφωνα με τους ανωτέρω, τα φάρμακα αυτά θεωρούνται ασφαλή, είναι αποτελεσματικά, μπορούν να  χορηγηθούν σε ασθενείς covid-19 στις πρώτες ημέρες της λοίμωξης, ενώ η θεραπεία μπορεί να γίνει και στο σπίτι του ασθενούς, στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πράγμα το οποίο δίνει ανάσα στις ΜΕΘ, συνολικά στο σύστημα υγείας αλλά και στους πολίτες.  

 «Έχει αποδειχθεί ότι τα φάρμακα αυτά αποτρέπουν την κακή εξέλιξη της νόσου στο 72% των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αν σκεφτούμε ότι το 80-85% των θανάτων αφορούν ευπαθείς, με τη χρήση τέτοιων φαρμάκων θα μπορούσαμε να αποσοβήσουμε το 50% των θανάτων», επισημαίνει ο Π Πολάκης  στο tvxs.

Γιατί δεν εισάγονται αυτά τα φάρμακα; Δεν γνωρίζω, απαντά σε σχετική ερώτηση ο κ Κούβελας.

 Η χώρα συνεχίζει να μετρά δεκάδες θανάτους καθημερινά.

Το αλαλούμ με τα κέντρα εμβολιασμού εκθέτει την κυβέρνηση και τις περισπούδαστες ανακοινώσεις της.

Τα λοκντάουν,  «σκληρά «μαλακά» σκληρότερα» κάνουν τον γύρο της Ελλάδας, η ομάδα λοιμοξιολόγων εγκαλείται ανοικτά για την καταστροφική επέλαση του κορονοιού στην Β. Ελλάδα και όλοι μας θα μείνουμε με μία ακόμη απορία,  γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην εισαγωγή των φαρμάκων μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ (Γ. Αρβανίτης)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Σαν Υστερόγραφο. Μετά από 2 μήνες αναγκαστικής απόστασης μου από κάθε δημόσιο συμβάν, ευτυχής συγκυρία η επάνοδος με ένα ...