Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

 


ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ και

                      ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ; αντί

ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Πάνω από 100 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νομό , μέσα σε λίγες ημέρες. Δήμοι, Περιφέρεια και λοιπές «υπεύθυνες υπηρεσίες» μπορούν να αυτοθαυμάζονται στον καθρέπτη της όποιας ανευθυνότητας τους.

Τα περισσότερα κρούσματα Κορωναιού τόσο στην περιοχή μας όσο και στην χώρα αλλά και στις άλλες Ευρωπαϊκές πατρίδες, πχ Ιταλία κτλ  κατά την ταπεινή μου γνώμη έχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟΣΗΜΟ.

Αυτό προσδιορίζεται πρώτα και κύρια από το εργασιακό περιβάλλον στην γενικότερη του έκφραση.

Δηλ. από τις συνθήκες μεταφοράς προς την εργασία, και στο χώρο εργασίας κτλ. Ειδικά η πυκνότητα εργαζομένων στο χώρο εργασίας, ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων, μαζί με τις επικρατούσες συνθήκες. Μην ξεχνάμε πως και το σχολικό περιβάλλον περιλαμβάνεται στην ίδια κατηγορία.

 Στους μαζικούς εργασιακούς χώρους, οι ευθύνες των αρχών είναι τεράστιες γιατί είχαν και τον τρόπο και τα μέσα ώστε εύκολα να παρέμβουν, να ελέγξουν, να επιβάλλουν, αλλά δεν θέλησαν για λόγους «εξυπηρέτησης» των  επιχειρηματιών. Άρα επιστρέφουμε σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ από τους κυβερνητικούς ταγούς, πρώτα και κύρια με ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

Ιδιαίτερα εξοργιστικό είναι το γεγονός, πως την ώρα που κλείνουν μικρομάγαζα, όπου εργάζεται ένας ή δύο άτομα, συνήθως από την ίδια οικογένεια, αφήνουν ανεξέλεγκτες μονάδες δεκάδων η 100δων εργαζομένων. Ειδικά στην περιοχή μας ας τολμήσουν –θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον- οι τοπικοί άρχοντες να δώσουν στοιχεία για τους ελέγχους στις μεγάλες μονάδες. Πρώτα και κύρια στα ιχθυοτροφεία της περιοχής όπου υπάρχει εν δυνάμει εργασιακός συνωστισμός, στα μεταλλεία, στη ΔΕΗ, ΟΤΕ και όπου αλλού. Έγιναν έλεγχοι; Και από ποιους;

Άραγε έχουν κάμει τεστ οι επιχειρηματίες στο προσωπικό τους;Κρατήθηκαν αρχεία; Ποια δημόσια ελεγκτική υπηρεσία πιστοποιεί σχετικά;

Όμως τι λέω; Εδώ και η κεντρική επιστημονική επιτροπή κάνει την ανήξερη, σε κορυφαία ζητήματα όπως ο συνωστισμός στα δημόσια μεταφορικά μέσα, στα σχολεία, στις φυλακές, στα κέντρα μεταναστών. Αρκεί  που υπάρχουν επιστήμονες;! Που ρίχνουν το φταίξιμο στο μάζεμα της ελιάς σήμερα, στο άρμεγμα  των προβάτων αύριο!

 Φυσικά Δήμαρχοι, Περιφερειακοί  και βουλευτής στο νομό καλύπτονται ή νομίζουν ότι καλύπτονται πίσω από τέτοιες η παρόμοιες αμπελοσοφίες.

Για όλους αυτούς είναι γνωστές και μη εξαιρετέες  οι σχέσεις αμοιβαίου συμφέροντος με τις επιχειρήσεις, κατά το γνωστό «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε και οι δυό». Όσο για τις μικροεπιχειρήσεις;. Καιρός να τελειώνουμε.

Μήπως δεν ήταν γνωστό σε όλους, πως θα υπάρξει δεύτερη περίοδος, μετά τον Σεπτέμβριο της πανδημίας;

Μήπως δεν ήταν γνωστό στη κυβέρνηση πως είχαν χαλαρώσει τα μέτρα οικονομικής επιτήρησης προκειμένου να ενισχυθούν τα νοσοκομεία; Ότι υπήρχε χρηματοδότηση από την ΕΕ ώστε με fast trαck διαδικασίες να επουλωθούν πληγές του ΕΣΥ; Όλα αυτά επιπλέον των 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους!

Μήπως δεν ήταν γνωστά τα μέτρα που ΩΦΕΙΛΑΝ να πάρουν οι κυβερνώντες εγκαίρως, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες δυσάρεστες εξελίξεις από τον κορoνοϊό;.

Ας μην γελιόμαστε. Όλα γνωστά σε όλους.

Και φτάνουμε στο δεύτερο καθολικό κλείσιμο, όπου σαν πρώτο  μέτρο αναδεικνύεται το πρόστιμο και η τιμωρία των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών. Η απορρύθμιση του εργατικού δικαίου, η έκπτωση των δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων. Τελευταία έχουμε και την πονηρή απόφαση - ουσιαστικά ΑΛΩΣΗ της δημόσιας ΥΓΕΙΑΣ από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτόν τον ιδιωτικό τομέα, που μέσα από το συλλογικό του όργανο ζητάει 3.000 ευρώ αφορολόγητα και μερικά ακόμη προνόμια, προκειμένου να δώσει χείρα βοηθείας, την ίδια ώρα που το προσωπικό στα νοσοκομεία στενάζει- κινδυνεύει, με πολύ λιγότερες αποδοχές. Την ίδια ώρα που πεθαίνει κόσμος. Μα ας το καταλάβουμε. Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός . Αυτή είναι η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης. Αυτήν την πολιτική υπηρετούν Δήμαρχοι, περιφερειακοί, βουλευτές της κυβέρνησης, πετσωμένοι.

ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΡΑ  

Αν δεν δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ, μέτωπο με σύνθημα εργασία- υγεία- δημοκρατία, με πρόγραμμα συγκεκριμένο  ας μην ευελπιστούμε για τίποτε άλλο, εκτός από επαναλαμβανόμενα  lockdown εκτός από την ζωή μας, στην δημοκρατία, στην εργασία, στον πολιτισμό. Μπορούμε. Πρέπει. Αξίζει.

  

 

1 σχόλιο:

  1. Πρεπει συνεχεια να παρουσιαζεις τα γραφομενα Σου,γιατι ειναι μια σταγονα ελπιδας στην απελπισια μας,μπραβο Χρησταρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...