Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ κ το σκοινί ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

 

ΤΟ «ΔΙΚΙΟ» του ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Για αρχή, να θυμηθούμε το πολιτικό βιογραφικό του κ Υπουργού. Καθηγητής του Δικαίου με αγροτικό στην πολιτική δίπλα στον Γιωργάκη Παπανδρέου. Αμέσως μετά ως έτοιμος από καιρό, αναδείχνεται θεράπων κυβερνητικός παρά τον υιό Μητσοτάκη. Η τελευταία δε συνταγή, την οποία εκστόμισε προορίζεται μάλλον για βραβείο Νόμπελ. 

Τι είπε ο επιστήμονας; «αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερα θύματα»!!! Που το σκέφτηκε; Πόση φαιά ουσία χάλασε για να το διατυπώσει;. Μήπως να το επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς; Πχ περισσότερη εργασία και περισσότερη ανεργία! περισσότερο μεροκάματο περισσότερη φτώχεια!!! Κτλ.

Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει, έλεγε ο Μένανδρος.  ας το συζητήσουμε καλλίτερα. Πριν την δήλωση Γεραπετρίτη είχε εμφανιστεί η δήλωση έτερου υπουργού, του γνωστού κ Πέτσα, σύμφωνα με την οποία η επένδυση σε επιπλέον ΜΕΘ είναι «πεταμένα λεφτά»!

Ουσιαστικά οι δύο δηλώσεις είναι στην ευθεία και απόλυτα σύμφωνες με το κυβερνητικό πρόγραμμα της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της οικονομίας, της ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού κράτους, των μειώσεων «για το καλό μας» μισθών συντάξεων επιδομάτων, έως και του αέρα που αναπνέομαι.

Στο σημείο αυτό οι δύο δηλώσεις εναρμονίζονται και με το περιβόητο σχέδιο Πισσαρίδη.

Ναι.Αυτό το σχέδιο, που μόνο φτερά πίσσα και πούπουλα έχει για το πόπολο, αλλά τι να γίνει; Ανάμεσα σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις  ανάπτυξης, κερδοφορίας, αξιοποίησης έχει και την μαγική λέξη ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ!

Ακριβώς αυτή τη λέξη που όπως για τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες του άνοιγε τη σπηλιά των θησαυρών του μια λέξη, θα ανοίξει τώρα την πύλη του παραδείσου της ξεχασμένης μαύρης Φωκίδας!!!

Ξεχασμένης; Για να το ξανασκεφτούμε.

Καλά 10δες χρόνια μπουγάδα από τους ίδιους και τους ίδιους – από την ίδια σημιτονεοδημοκρατική ομάδα εκλεκτοί- και ακόμη δεν ξάσπρισε η περιοχή; Ακόμη στο μαύρο; Τα χωριά έρημα, οι υποδομές υποτυπώδεις κατά πως λένε και οι ίδιοι. ΟΛΑ: ΟΧΙ φυσικά. Ευημερούν δύο πράγματα.

 Τα συρτάρια γεμάτα με μελέτες και όσες λείπουν οσονούπω μαθαίνουμε θα συμπληρωθούν. Έχουν παραγγελθεί εσπευσμένως και νέα συρτάρια. Γεφύρια, αεροδρόμια, προβλήτες, διασύνδεση με ελικοφόρο Φωκίδας - Αχαΐας (αυτό παίρνει μικρή παράταση ).

Και πότε τα λένε όλα αυτά και τα τρώνε αμάσητα μαζί με τα μπικικίνια των «αδέσμευτων» ΜΜΕ;:

 Όταν σε πλήρη πανδημία, Όταν με 100 ημερήσιους θανάτους, όταν η παραγωγικότερη περιοχή της πατρίδας μας –η Μακεδονία- βγαίνει εντελώς εκτός παραγωγικά, υγειονομικά, οικονομικά. Και όλοι αυτοί οι κύριοι σκέφτονται τι μεγαλύτερο ψέμα θα πουν. Πως θα ξεγελάσουν την εκλογική πελατεία . Οι μεν δήμοι και φορείς να ρίχνουν απευθείας αναθέσεις, πχ πάνω από 70-80.000 ευρώ σε ηλεκτρολογικά ο Δ Δελφών εντός μηνός, άλλοι δε, βουλευτής αντιπεριφερειάρχης και σια, ανίκανοι να συγκρατήσουν έστω τους 3 παθολόγους στην Άμφισσα και το 12μελές προσωπικό στο ΚΕΦΙΑΠ, να πουλάνε με τα «αδέσμευτα» φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΣΩΖΕΤΑΙ

Αρκετά όμως με τα λόγια.

Το θλιβερό αποτέλεσμα φαίνεται να το διαμορφώνει το δεύτερο ημίχρονο της πανδημίας. Και το διαμορφώνει απελπιστικά χειρότερα από το χειρότερο σενάριο, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών σεναρίων.

Χρειάζονται γρήγορες και αποφασιστικές απαντήσεις. Η εργασία δεν μπορεί να υποβαθμιστεί άλλο στο όνομα της ανάπτυξης. Η ασυλία του πλούτου δεν μπορεί ΝΑ διαιωνίζεται. Η εσκεμμένη γραφειοκρατία του δημοσίου το ίδιο. Μα πάνω απόλα η έκπτωση της δημοκρατίας.

Η μετατροπή του πολίτη σε πελάτη, του βουλευτή σε βολευτή, του αυτοδιοικητικού σε υπάλληλου εταιρειών.

Αυτή την ώρα ας ρυθμίσουμε τις  προτεραιότητες της κοινωνίας.. Άμεσα ενίσχυση ΕΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες υπαίθρου, πόλης, νοσηρότητας. Αντιμετώπιση ανεργίας-προβλημάτων νέων, μικρομεσαίων πρωτογενούς παραγωγής. Λεφτά μόνο για αυτά τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

Είμαστε ακόμη ζωντανοί και το σκοινί θα μας αντέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2ο μέρος "Ο αγώνας κατά της πανδημίας Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη

                                                              Πανδημία και Κοινωνία Πριν λίγη ώρα η κυβέρνηση συνεχίζοντας και αυξάνοντας τα...