Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ


ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
ΕΔΩ κ ΤΩΡΑ ενωτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Αυτή την πολύ δυσκολη ωρα για τους εργαζόμενους ειναι ανάγκη όλοι οι φορείς και οι εκπροσωπίσεις πολιτών να συναινέσουν σε πραγματικά μέτρα στήριξης των πολιτών. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιουχοι δεν θα ξεφύγουμε από μνημονιακά μετρα αν δεν απαιτήσουμε τουλάχιστον τα παρακάτω που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβάλει. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστή στα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ανήσυχη για την κατάσταση των τραπεζών (της) κρατάει τα 37 δις για την ενίσχυση τους.
Δίνει σε μικρές δόσεις μαζί με ένα διάγγελμα και δώρο λίγα ψίχουλα. Σφιγομετράει αντιδράσεις, ξέρει ότι συγκεντρώσεις πορείες κτλ δεν πρόκειται και δεν μπορούν να γίνουν, έχει τις ευλογίες των ΜΜΕ και πορεύεται βλέποντας και κάνοντας.
Πιστεύω πως η αντιπολίτευση ΤΩΡΑ είναι ώρα να πάρει δραστικές πρωτοβουλίες .
Αρκετό χρόνο έχουν δωσει -παραδώσει - στην κυβέρνηση. Κοινό μέτωπο διεργασίες άμεσα με κοινωνικές εκπροσωπήσεις και τελεσίγραφο στον Μητσοτάκη.
Η εμπειρία του 2010 του 11 του12 κτλ δεν πρέπει να πάει χαμένη.
...Απαγόρευση απολύσεων με ταυτόχρονη καταβολή από το κράτος πλήρως των μισθολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όπως φυσικά και του δώρου του Πάσχα. Παροχή άτοκων δανείων στις επιχειρήσεις, καθώς και η δημιουργία νέων εργαλείων ρευστότητας μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Συγκρότηση, τέλος, ενός αντίστοιχου «σχεδίου Ηρακλής» για τις επιχειρήσεις και την εγγύηση του δημοσίου σε επιχειρηματικά δάνεια....
Στην παρακατω διεύθυνση βίντεο από σημερινη τοποθέτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Α Τσίπρα. 
 https://www.cnn.gr/news/politiki/story/211917/tsipras-na-dothei-to-doro-pasxa-kai-na-pagosoyn-oi-doseis-stis-trapezes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...