Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΕΡΓΑ κ ΗΜΕΡΕΣ Λιμενικό Ταμείο Ν Φωκίδος



ΕΡΓΑ κ ΗΜΕΡΕΣ 
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Το πέρασμα των χρόνων και οι ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζεται διαχρονικά να λειτουργεί μια λιμενική επιτροπή,, δημιουργούν ζητήματα και προβλήματα, στα οποία οι απαντήσεις ούτε αυτονόητες ούτε εύκολες είναι.
Αναλαμβάνοντας λοιπόν τις διαδικασίες στο Λιμενικό ταμείο Ν. Φωκίδος, βρεθήκαμε αντιμέτωποι – όπως προφανώς – και οι πριν από εμάς με δύσκολα κ ώριμα  προβλήματα  των οποίων οι λύσεις πίεζαν  καθώς έπρεπε να είχαν δοθεί από εχθές...

Ειδικά στην περιοχή της Κίρρας, οι ιστοί φωτισμού από καιρό διαβρωμένοι λόγω παλαιότητας και του θαλασσινού περιβάλλοντος, αποτελούσαν μια συνεχή απειλή για τους κατοίκους .

Άλλο πρόβλημα ο ανεπαρκής τρόπος  αποχέτευσης των όμβριων νερών .
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουν αντικατασταθεί οι  πλέον επικίνδυνοι ιστοί φωτισμού  και ελπίζουμε σχετικά σύντομα να προχωρήσουμε στον πλήρη ηλεκτροφωτισμό του βραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου της Κίρρας.
Τα παραπάνω μαζί με την προώθηση μελέτης σχετική με την ανάπλαση του πεζόδρομου μετά τον βραχίονα και έως την πλατεία Κίρρας, πιστεύουμε ότι θα αναδείξει με τον καλλίτερο τρόπο την περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να ευχαριστήσω και τον κ Ελισαίο για την επιμελημένη εργασία του, αλλά και τον κ Θύμιο που ανέλαβε την όλη εργολαβία, καθώς και την διευθέτηση των όμβριων νερών, αν και γνώριζε τα  όντως πολύ στενά περιθώρια χρηματοδότησης από το Λιμενικό ταμείο.
(Προσωπικά,  έχοντας πάνω από 40 χρόνια σε έργα ηλεκτρομηχανολογικά γνωρίζω πολύ καλά και τι γράφω και τι λέω.).
ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ
Δύο μεγάλα προβλήματα επιτέλους βρήκαν την λύση τους.
Το ένα.
 Αποκαταστάθηκε βλάβη στο υπόγειο δίκτυο άρδευσης και στο πιεστικό συγκρότημα. Να ευχαριστήσω τον κ Χρήστο και τον κ. Λιούμπινε για την εθελοντική προσφορά τους.
Το άλλο, επιτέλους τα πίλλαρ παροχής ρεύματος στα ελλιμενισμένα σκάφη, μετά από πολλά χρόνια λειτουργούν.
Το κυριότερο ?

Η αποκατάσταση έγινε με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Παρόμοιες επεμβάσεις έγιναν και για την πύκνωση των δεστρών στην νότια πλευρά της Μαρίνας και  ακολουθούν άμεσα οι επισκευές – επιτέλους – στα   WC και στις καμπίνες των ντούζ εντός της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας.
Η μαρίνα η θα λειτουργεί σωστά ώστε να ωφεληθούν οι πολίτες της Ιτέας η θα γίνει ένα παραμελημένο αραξοβόλι.
Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι συζητήσεις με πληρώματα ιστιοφόρων, που ερχόμενοι στην Μαρίνα εκδηλώνουν την έκπληξη τους που βρίσκουν επιτέλους σε λειτουργία παροχές νερού και ρεύματος . Βλέπεις το ιντερνέτ και το  FB αλλιώς τους τα είχαν πεί…
Στις επόμενες ημέρες ξεκινάει ο εμπλουτισμός του φωτισμού στην περιοχή του Τροκαντερό.  Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε  το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα με το ελάχιστο κόστος…

Σε εξέλιξη είναι επίσης και ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του πεζόδρομου από Μαιάμι έως Απόλαυση με την ευθύνη πλέον στην αντιπερειφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...