Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Η ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ



Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ?
Χθες βράδυ,
 μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων από τον Αλέξη Τσίπρα, διάβασα στον τοίχο ενός φίλου πως "..το μόνο προϊόν που ακριβαίνει είναι το ξίδι - που θα αγοράζει - η αντιπολίτευση" !!!
Το θεωρώ πολύ πετυχημένο, γιατί έτσι εξηγείται η όλη στάση απέναντι στα μέτρα, ΟΛΗΣ της αντιπολίτευσης.
Αντί μιας νηφάλιας κριτικής και αυτοκριτικής για την πορεία της χώρας το μόνο που επιδιώκουν είναι το θάψιμο της συζήτησης και το αμπαλάρισμα της μέσα από το γνωστό μότο,  "Η κόλαση είναι ο άλλος" .
ΕΠΊ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ.
ΠΛΑΤΗ ο ελληνικός λαός δεν έβαλε ΠΟΤΕ στα μνημονιακά μέτρα.
Ούτε τα αποδέχτηκε ΠΟΤΕ.
Αυτά επιβλήθηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Με κατάλυση κάθε δημοκρατικής νομοθεσίας.  
Οι δολοφονημένοι στη ΜΑΡΦΙΝ, οι άρρωστοι χωρίς ιατρική βοήθεια, οι άνεργοι οι δεκάδες αυτοκτονίες, και τόσα ακόμη είναι τα θύματα ενός ασύμμετρου ταξικού πολέμου.
Η μόνη ΠΛΑΤΗ που έβαλαν είναι όσοι προκάλεσαν τα μνημόνια και ωφελήθηκαν από αυτά. Πλάτη όντως έβαλαν κάποιοι. Έβαλαν τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας και οι μηχανισμοί τους σε όλα τα επίπεδα . Στο συνδικαλισμό στη δημόσια διοίκηση. Στη βουλή. Πλάτη έβαλε η παρασιτική αστική τάξη και οι υπηρέτες της σε όλα τα μήκη και πλάτη. Το ξεκαθαρίζουμε ΠΛΑΤΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Σήμερα λοιπόν , δεν δίνεται η 13 σύνταξη έναντι της « πλάτης» που δεν βάλαμε. Δίνεται γιατί ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Και αν θέλετε την γνώμη μου? Η 13 να δίνεται ισόποσα για όλους.  
Είναι το λιγότερο ντροπή το παλιό κομματικό κατεστημένο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να ζητάνε σήμερα τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Είναι όμως και ακατανόητο κάποιοι άλλοι πέριξ της αριστεράς να θεωρούν συλλήβδην την σοσιαλδημοκρατία σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Γιατί πράγμα? Για την επάνοδο στην κανονικότητα? Είναι άλλο να ψάχνουμε τα όρια του κάθε χώρου και να εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες και αδυναμίες του υπέρ το συμφέρον των πολλών και άλλο να τους θεωρούμε ορόσημα. Ας το καταλάβουμε και ας αποφασίσουμε να βάλουμε πλάτη για τους Πολλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ (Γ. Αρβανίτης)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Σαν Υστερόγραφο. Μετά από 2 μήνες αναγκαστικής απόστασης μου από κάθε δημόσιο συμβάν, ευτυχής συγκυρία η επάνοδος με ένα ...