Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΙΤΕΑ ΑΜΦΙΣΣΑ ΑΘΗΝΑ η σύντομη ιστορία ενός 3ήμερου



Ιτέα –Αθήνα – Άμφισσα
Ένα δυνατό τριήμερο 19-20 κ 21 Οκτωβρίου

Σήμερα Δευτέρα μετά την σύντομη βροχή του μεσημεριού, αναπολώντας το τελευταίο τριήμερο ομολογώ πως τελικά ο χρόνος όντως διαστέλλεται συνωμοτώντας ώστε να χωρέσει μια σειρά τρεξίματα και εκδηλώσεις από αυτές που δεν πρέπει και δεν μπορείς να χάσεις.
Η Αθήνα πάντα πλούσια με πολλά ενδιαφέροντα. 
Αυτή την φορά όμως, η Παρασκευή στο Ζάππειο θα ήταν ξεχωριστή. Στη διοργάνωση  του 16ο Ευρωπαϊκού Συνέδριου Γαστρονομίας κ Οίνου  με θέμα «Η Ευρώπη των γεύσεων  – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» με διοργανωτή  τον φίλο Γ. Καραχρήστο, θα υπήρχε και περίπτερο του Νομού Φωκίδος .

Πλην όμως ήταν άδειο από παραγωγούς. Μόνο δυο νέα παιδιά της περιοχής  έσωσαν την τιμή. Δεν πειράζει. Άλλοι νομοί, είχαν στήσει σωστούς, όμορφους χώρους γεμάτους με προϊόντα της περιοχής τους. Σίγουρα, οι Ευρωπαίοι γευσιγνώστες θα τις εκτιμήσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.
στο ζαππειο.

Το Σάββατο η πόλη της Ιτέας τίμησε με την παρουσία 100δων πολιτών στο Κυριακοπούλειο τον σεβαστό δάσκαλο και εξαίρετο όπως αποδείχνεται συγγραφέα κ Νίκο Καζατζόπουλο, στην πρώτη του δεύτερου βιβλίου του με τον εύγλωττο τίτλο «Βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις». Άλλο ένα Νούφαρο για την Ιτέα…
Η επιστημονική εκδήλωση στην Άμφισσα με θέμα «Προστατεύοντας την καρδιά σου» την Κυριακή το πρωί, είχε την σφραγίδα του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, της  κ. Γεωργίας  Κωστοπαναγιώτου και των εκλεκτών επιστημόνων οι οποίοι ανέπτυξαν σχετικές εισηγήσεις.

Η διασύνδεση του Νοσοκομείου Άμφισσας με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ αποδείχνεται εκτός από σωτήριο για πολλούς ασθενείς της περιοχής (πάνω από 100 επεμβάσεις στο Αττικό) και γενικότερα ωφέλιμη καθώς «κάλλιον το προλαμβάνει η το θεραπεύειν ».

Το απόγευμα της Κυριακής στην Ιτέα, όπως και πριν τρία χρόνια, ήταν αφιερωμένο στον Γιάννη Ξανθούλη.
Η κινηματογραφική λέσχη Ιτέας άνοιξε το χειμερινή περίοδο με τον γνωστό συγγραφέα, ο οποίος με τον απαράμιλλο δικό του τρόπο παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο «Εγώ ο Σίμος Σιμεών».
Όπως κάθε φορά ο Γ. Ξανθούλης μάγεψε το κοινό του Κυριακοπούλειου.
 Η γλαφυρότητα του ύφους του συναγωνίζονταν την ρητορική του δεινότητα και όλα μαζί τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των πολιτών στην αίθουσα. 

Μια ξεχωριστή βραδιά, μέσα από την  προσπάθεια μιας ξεχωριστής πανελλαδικά κινηματογραφικής λέσχης με την σφραγίδα ενός ακαταπόνητου χαρισματικού ανθρώπου των γραμμάτων του φίλου μας πλέον ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ.
Όσο για τον απολογισμό του τριημέρου? 

Μα φυσικά Η Προσμονή για πολλά παρόμοια 3ήμερα!!! 


«Μικρή η Ιτέα μικρός και ο νομός» ας τον μεγαλώνουμε όσο μπορούμε βάζοντας στόχους ποιότητας ζωής.
Ας μην ξεχάσουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους(ες) όσους (ες) δίνουν τον χρόνο τους και την ευφυία τους για το καλό και αγαθό του τόπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...