Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η δικαιοσύνη «συνεμορφώθην» με τις υποδείξεις Δένδια – Χρυσής αυγής και με απόφαση fast- truck το πρωί της Κυριακής κήρυξε παράνομη την απεργία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Επιτέλους έδρασε αστραπιαία ενάντια στους «τρομοκράτες», φαντάσου να μην είχε ενστάσεις η ΔΗΜΑΡ για την επιστράτευση στο ΜΕΤΡΟ θα προχωρούσε στη προφυλάκιση τους ο Ρουπακιώτης!
Η αίτηση κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους αργά το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί  της Κυριακής εκδικάστηκε ερήμην των εργαζομένων ,για να ανακοινώσει το μονομελές πρωτοδικείο την προειλημμένη απόφαση του : καμιά απεργία δεν είναι νόμιμη, κανείς δεν νομιμοποιείται να αντιστέκεται.!δικ1
Έτσι η τρικομματική κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει συγχρονιστεί πλήρως, έχει βρει το βηματισμό της ,το βήμα της χήνας σε όλα τα επίπεδα.
Και η ΓΣΕΕ αγέρωχη ετοιμάζεται για συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη! το ΠΑΜΕ κάνει συγκέντρωση μια μέρα μετά τη εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων! και όλοι μαζί κριτική στο σωματείο του ΜΕΤΡΟ!! Δυστυχώς δεν είναι εργατοπατέρες και γραφειοκράτες  απλώς, αλλά άκρως επικίνδυνοι. Γιατί με πραγματική συμπαράσταση και αλληλεγγύη (και όχι για τα δελτία των 8) μπορούσε να κρατηθεί το αμαξοστάσιο και να προκηρυχτεί γενική απεργία και να είχαμε άλλες εξελίξεις στον αγώνα των εργαζομένων και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και γενικότερα.
Η σιδερένια φτέρνα της τρόικας και της κυβέρνησης (εκφραστής των ταλαιπωρημένων πολιτών και του φασιστικού  κοινωνικού κανιβαλισμού! )δείχνει να επιβάλλεται .Όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά. Με χουντικούς νόμους επιστράτευσης, με εισβολές των ΜΑΤ σε εργασιακούς χώρους, με σωρηδόν δικαστικές αποφάσεις, με απειλές απόλυσης, με το φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης που πλανιέται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας .
Όλα αυτά όμως δρουν και αντίστροφα και σωρευτικά .Η κοινωνία της εργασίας δεν στενάζει μόνο ,αλλά βράζει σαν χύτρα καλά σκεπασμένη που αν δεν κατέβει από τη φωτιά θα σκάσει, και θα τους συμπαρασύρει.
Ο.Μ.
Δημοσιεύθηκε στο Επικαιρότητα | Με ετικέτα: | Αφήστε Σχόλιο »

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Αναρτήθηκε από τον/την eamgr στο 24 Ιανουαρίου, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...