Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΓΙΟΡΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ

 Ο Ιούλιος ξεκίνησε και συνεχίζει κινηματογραφικά στην Καλλιθέα.


Την πρωτομηνιά και την δεύτερη ημέρα προβλήθηκε στο δημοτικό καλοκαιρινό CINE, στην γωνία Μαντζαγριωτάκη κ Εσπερίδων, η ταινία ΕΞΕΛΙΞΗ του Καλλιθεάτη σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου, ο οποίος τιμήθηκε από τον Δήμαρχο κ Ασκούνη. Μια ταινία του 2023 στην οποία ο συμμετέχων Βασίλης Κολοβός απέσπασε το βραβείο ΙΡΙΣ β' ανδρικού ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η προβολή έγινε παρουσία του Περικλή με αρκετές 100δες Καλλιθεάτες παρόντες -αντιδημαρχών-δημ. συμβούλων-αλλά και με συμμετοχή γνωστών, σπουδαίων ανθρώπων του πνεύματος και του θεάματος.



Ο Δάσκαλος του σκηνοθέτη ο Παντελής Βούλγαρης (που προλόγησε την ταινία) ηταν στη πρώτη σειρά δίπλα στους πρωταγωνιστές, τον Β. Κολοβό, την Ελένη  Γερασιμίδου, την Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και τον Νίκο Λύρα που έγραψε την μουσική της ταινίας.

Παραδίπλα ο Καλλιθεάτης ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη, η Αντιπρύτανις Μαριάννα Ψύλλα και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος Δημήτρης Καλαντίδης.

Η Βαγγελιώ Μπεμπή, αναπληρώτρια Γραμματέας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, μίλησε για τον Π. Χούρσογλου και το έργο του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην εκπαίδευση αφού ήταν καθηγητής στο τμήμα κιν/φου στο πανεπιστήμιο της Θεσ/κης.

Ο Κ. Ασκούνης παρέδωσε εμφανώς συγκινημένος τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη, και η συνέχεια γράφτηκε επί της οθόνης... Οι θεατές θαυμάσαμε την ταινία σκηνές της οποίας είχαν γυριστεί σε καφενείο της περιοχής αλλά και σε χώρο της σχολής καλών τεχνών.

Η συζήτηση με τον σκηνοθέτη στο τέλος παρά το περασμένο της ώρας και την πρώτη και την δεύτερη ημέρα φανερώνει δύο πράγματα:

1. Οι πολίτες διψάνε για ποιοτικές εκδηλώσεις, για συζήτηση με τους δημιουργούς, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στα δρώμενα και 

2.ο προοδευτικός Δήμος πρέπει να δώσει βάρος σε παρόμοιες εκδηλώσεις που θα καλύπτουν και θα προχωρούν την αισθητική των πολιτών. 

Την Δευτέρα και την Τρίτη 8 και 9 Ιουλίου ξανά η συνέχεια επί της οθόνης με την ταινία του επίσης Καλλιθεάτη σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου "Τετάρτη 04.45" με τον Στέλιο Μάϊνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ" (παρουσίαση στη κίνηση πολιτών Μεσοποταμία)

                                         ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ του Μενέλαου Χαραλαμπίδη   "...Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια β...