Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ συνταξιούχων ΟΤΕ

 


Την Τετάρτη 22 Μαρτίουστην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ, κατά την διάρκεια της συνέλευσης του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΕ, διαβάστηκε από το συνάδελφο Γ. Στασινό, η ΠΡΩΤΗ ανακοίνωση της νεοσύστασης παράταξης ΔΗ.ΡΙ.Κ.ΣΥ - ΟΤΕ. Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, οικονομική αλλά κυρίως κοινωνική, συνάδελφοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας βρεθήκαμε συννενοηθήκαμε και προχωράμε. Οι διαδικασίες που θα κατοχυρώσουν την πορεία είναι μπροστά μας. Συνεχίζουμε ξανά ...στο δρόμο που βαδίσαμε σαν εργαζόμενοι με όλους όσους θεωρούν την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία αλληλεγγύη και προκοπή αναπόστατο μέρος της "ποιότητας ζωής".

Ανακοίνωση

Αθήνα 15/3/2023

ΔΗ.ΡΙ.Κ.ΣΥ – ΟΤΕ

Δημοκρατική Ριζοσπαστική Κίνηση Συνταξιούχων ΟΤΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όλες και όλοι εμείς, μετά από μια μακρά διαδρομή στον εργασιακό-ασφαλιστικό στίβο, συνταξιούχοι πλέον, προερχόμενοι από τον ευρύτερο Δημοκρατικό χώρο, σαν ενεργοί πολίτες που πιστεύουμε στις αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Όλες και όλοι εμείς, που εμπνεόμαστε από τους μεγάλους αγώνες του χθες και τις ιστορικές παρακαταθήκες του Ελληνικού λαού, με την Εθνική Αντίσταση, τον αγώνα του 114, την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους μεταπολιτευτικούς αγώνες και τη δημοκρατική Αλλαγή του 1981.

Υπερβαίνοντας τις επιμέρους πολιτικο-ιδεολογικές διαφοροποιήσεις του χθες, αποφασίζουμε, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, του σήμερα και του αύριο.

Διακηρύσσουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας, στην προοπτική και στην διαμόρφωση των συνθηκών, για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και δικαιοσύνης.

Η κίνησή μας αυτή, εντάσσεται στην ανάγκη να υπάρξει ένα μαζικό, Προοδευτικό Μέτωπο απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές-πρακτικές-επιλογές, που δημιουργούν μια πολυεπίπεδη κρίση.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε να προκύψουν ριζοσπαστικές λύσεις, για μια νέα πορεία προς όφελος των συνταξιούχων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις, σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Διακηρυγμένος στόχος μας, είναι ο αγώνας για την εγγύηση του δημόσιου, υποχρεωτικού και καθολικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, που θα υπηρετεί τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από τις εξελίξεις στην οικονομία, στην αγορά εργασίας και από τους δημογραφικούς δείκτες. Για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη κατάργηση των δύο «αντιμεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης της ΝΔ, του ν.4808/20221 και του ν.4826/2021. Πρόκειται για δύο νομοθετήματα που ενσωματώνουν όλο το νέο-συντηρητικό αφήγημα και αντιστρατεύονται τις βασικές αρχές της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος συνδέεται στενά με τις υπόλοιπες προτάσεις του εργατικού κινήματος, για τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την

προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το 35ωρο, την πολύπλευρη στήριξη των ανέργων, την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των γυναικών στην εργασία και στην οικογένεια, με τον σεβασμό του δικαιώματος των πολιτών, στην εκπαίδευση και στην υγεία.

Η προσπάθεια για το δημοκρατικό επανασχεδιασμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής προσπάθειας για την ελληνική οικονομία. Για εμάς δεν νοείται ανάπτυξη με δομική ανεργία, ούτε μπορούμε να αποδεχθούμε την καταπολέμηση της ανεργίας με φτωχούς εργαζόμενους και υποαπασχολούμενους.

            Κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό αυτό διαδραματίζει η ενίσχυση ενός σύγχρονου ασφαλιστικού συστήματος που θα αναγνωρίζει κοινωνικά, θα ενισχύει θεσμικά και θα προστατεύει την εργασία ως θεμελιώδη παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής χειραφέτησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την κίνησή μας αυτή δεν θέλουμε απλά να προσθέσουμε μία ακόμη παράταξη στις ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο και να ενισχύσουμε την πορεία του Συλλόγου μας, στην κατεύθυνση της οργανωμένης δράσης, της διεκδίκησης και της αποτελεσματικότητας προς όφελος όλων των συναδέλφων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατάργηση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων (περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και δώρα), την ενσωμάτωση – κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους παλαιούς συνταξιούχους και σε οργανωτικό επίπεδο τη σύσταση και λειτουργία του Περιφ. Τμήματος Αττικής Βοιωτίας και Ευβοίας.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να ενώσετε τις δικές σας δυνάμεις και τη δική σας φωνή, με τη δική μας πνοή, εμπειρία και ενέργεια στην προσπάθεια ανάσχεσης του νεοφιλελευθερισμού και στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου που θα δώσει διέξοδο και θα συμβάλει με λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Εμείς οι συνταξιούχοι, οι συνεχιστές του μόχθου και της δημιουργίας θεωρούμε καθήκον μας, την ανασύνταξη των δυνάμεων του κινήματος των συνταξιούχων με όρους ριζοσπαστικούς, αγωνιστικούς, μαζικούς, σε μια προοδευτική κατεύθυνση που θα δώσει διέξοδο, ελπίδα και προοπτική σε εμάς και στα παιδιά μας.

 

Για την ΔΗ.ΡΙ.Κ.ΣΥ - ΟΤΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή

Βανδώρος Χρήστος

Καρνάρος Δημήτρης

Κομνηνός Μιχάλης

Κούτρας Παναγιώτης

Κούφης Βασίλης

Μιχαλακοπούλου Βίκυ

Ντατσής Κώστας

Ντρέκος Αντώνης

Παπαχρήστος

Κώστας

Περίσση Κατερίνα

Στασινός Γιώργος

Τσόπελας Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...