Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΑΛΛΟ


 ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

Οι «εκπλήξεις» για τους ευκολόπιστους και αμέριμνους συμπολίτες μας διαδέχονται η μία την άλλη. Όλο και καλύτερα γίνονται τα πράγματα με την ακρίβεια στο καλάθι των προϊόντων που καταναλώνουμε.

Αυτή την ώρα μπορούμε να γιορτάσουμε το νέο ρεκόρ του 11,3 %, το οποίο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Μάιο και έχει ο θεός.

28 χρόνια είχαμε να πλησιάσουμε λένε οι στατιστικές αυτό το ύψος. Μπράβο στην κυβέρνηση των αρίστων, των καλύτερων βιογραφικών των ωραιότερων γραβατών, των φαστ τρακ ιδιωτικοποιήσεων και των 8 δις απευθείας αναθέσεων.

Κατά τα άλλα έχουμε και λέμε. Τα ενοίκια στην ανηφόρα, η ανατίμηση στο  φυσικό αέριο 172,7%, στον ηλεκτρισμό μόνο 80,2%, στο Πετρέλαιο Θέρμανσης 65,1%, στην βενζίνη αναλόγως το πρατήριο που γεμίζεις, οσονούπω έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια των χερσαίων συγκοινωνιών, γιατί στα πλοία  έχουν γίνει δια της διολισθήσεως.

Α να μην ξεχάσω. Παράλληλα με τον τιμάριθμο, ανεβαίνουν και τα χρέη του κόμματος της ΝΔ, της κυβέρνησης δηλ. αλλά αυτά ας μην «τους» απασχολούν. Έτσι και αλλιώς εμείς θα τα πληρώσουμε. Αυτοί απλά τα φτιάχνουν αλλά εμείς τα χρωστάμε.

Όλα αυτά άραγε για ποιο λόγο, αφού το βαρέλι το πετρέλαιο δεν ακριβαίνει ανάλογα;

Μα ο λαός το έχει απαντήσει από παλιά.. Ο ΛΥΚΟΣ στην αναμπουμπούλα  ΧΑΙΡΕΤΑΙ. ΤΑ αρπακτικά ολιγοπώλια λοιπόν στην ελληνική αγορά , στην ίδια ευθεία με την κυβέρνηση τους βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν ατελείωτα.

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ; Ο Βαρδινογιάννης ο Περιστέρης, ο Μυτιληναίος; Και πόσοι ακόμη τρέχουν να επωφεληθούν από την φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού.

Αλήθεια τι νομίζουμε;

Όταν βλέπουμε, διαβάζουμε και χειροκροτάμε η υποταχτικά κάνουμε λάικ σε κάθε νόμιμη-λόγω «παράνομου» νόμου, σε κάθε απαράδεκτη ανάθεση σε ένα οποιοδήποτε δήμο, περιφέρεια και υπηρεσία, λιμ ταμείο, τι περιμένουμε; Τι άλλο από την χειροτέρευση των κοινωνικών δειχτών; Δεν μας έφτασε η πρόσφατη χρεοκοπία και τα μνημόνια; Θέλουμε και συνέχεια;

Θα μου πείτε, ποιος μπορεί να τα παρακολουθεί; Όλα τα συμβαίνοντα; Σωστά.

Ψηφίζουμε αιρετούς , συμβούλους, δημοτικούς, κοινοτικούς, περιφερειακούς δόξα το θεό, αρκετές χιλιάδες και περιμένουμε την αντίδραση τους. Δηλ μια ανακοίνωση και μια ερώτηση σε ένα συμβούλιο που η πλειοψηφία έχει ανοίξει το κινητό και στέλνει μηνύματα να περάσει η ώρα. Δυστυχώς αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά τα χειρότερα είναι μπροστά. Τα ρεκόρ φτωχοποίησης του νεοφιλελευθερισμού μας περιμένουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...