Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

 


 ΟΚΤΑΚΩΠΟΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΙΣΣΑΙΟ

ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ

 Πριν δυο χρόνια πάνω κάτω, μια ελληνική ομάδα αρίστων, αποφάσισε να ασχοληθεί με το ευγενές σπορ της κωπηλασίας . Κίνητρο της η κατάκτηση κάποιου ολυμπιακού ή άλλου μεταλλείου. Με τις ευλογίες και των άλλων αρίστων της περιοχής,  παραδόθηκε σε τιμή ευκαιρίας δηλ δωρεάν, ο κατάλληλος εξοπλισμός, και με την πολιτική και κομματική ευλογία, καθώς και τα like επαϊόντων άρχισαν οι προπονήσεις.

Η διαδικασία ξεκίνησε στον Κρισσαίο, μακριά από παλιές δοκιμασμένες μεθόδους με την όποια επιτυχία, αλλά τώρα με τα πιο σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας,  της αθλητιατρικής και του μάνατζμεντ των κολεγίων. Η νίκη ήταν υπόθεση γοήτρου και επιβεβαίωσης  για όλη την ομάδα αρίστων του τόπου.

Οταν ήρθε η μεγάλη μέρα που μπροστά σε κοινό θα επιβεβαιωνόταν η πρόοδος, κατέβηκε η ομάδα στον υγρό χώρο άριστα προετοιμασμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει τη δικαίωση μέσα από το κυνήγι του χρόνου .

Τα like στις φωτογραφίσεις έδιναν αέρα νίκης στην οκτάκωπο στον Κρισσαίο..

Πλην όμως το χρονόμετρο δεν δικαίωσε κατ ελάχιστον τους άριστους. Τουλάχιστον 50 λεπτά απείχαν από το ολυμπιακό χρόνο.

Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία της ομάδας. Όμως, οι υπεύθυνοι δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Το ανώτατο μάνατζμεντ διακήρυξε την αποφασιστικότητά του να εντοπίσει και να εξαλείψει τα αίτια του απίστευτου διασυρμού. Συστάθηκε αμέσως ειδική ομάδα εργασίας για να διερευνήσει όλες τις παραμέτρους του προβλήματος και να προτείνει συγκεκριμένες εφαρμόσιμες λύσεις.

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, το οδυνηρό συμπέρασμα ήταν ότι στην ομάδα οι οκτώ είχαν αναλάβει ρόλο πηδαλιούχου και μόνον ο ένατος  κωπηλατούσε!

Χωρίς να χάσει καιρό, το ανώτερο μάνατζμεντ απευθύνθηκε σε εταιρεία συμβούλων, η οποία και ανέλαβε να συντάξει υπόμνημα για τη δομή και  αναδιοργάνωση της ομάδας από μηδενική βάση.

Μετά από διαβουλεύσεις  και επένδυση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις φυσικά, λόγω ταχύτητας (!) , οι σύμβουλοι απέδειξαν με συγκεκριμένα στοιχεία,  ότι είναι υπεράριθμοι εκείνοι που καθοδηγούν και ελάχιστοι - άρα και ανεπαρκείς - εκείνοι που κωπηλατούν.

Για να αποφευχθεί νέος διασυρμός  η δομή και λειτουργία της ομάδας άλλαξε εκ βάθρων. Τώρα πια στην λέμβο συμμετείχαν τρεις πηδαλιούχοι, ένας διευθύνων πηδαλιούχος, ένας πηδαλιούχος επί τιμή, ένας επιβλέπων γενικών καθηκόντων, ένας πειρατής, ένας λοστρόμος και ένας κωπηλάτης.

Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία, σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου μάνατζμεντ και με επιρροές από τη φιλοσοφία της σχολής του Σικάγου όπως αυτή αντανακλάται στη φράση - κλειδί: "Αναθέσεις και άγιος ο θεός"!

Στην επόμενη δοκιμασία η ομάδα πάτωσε, καθόσον μόνο κατά ελάχιστα λεπτά βελτιώθηκε..

Αυτή τη φορά το μάνατζμεντ δεν δίστασε να λάβει ακόμη πιο αποφασιστικά μέτρα. Για τον μοναδικό κωπηλάτη, μπήκε θέμα τιμωρίας  λόγω σαμποτάζ κ ανεπάρκειας. Εστάλλει ακόμη διαμαρτυρία για τον ύποπτο ρόλο του συστήματος ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και ΚΗΜΔΗΣ. Αντιθέτως οι πηδαλιούχοι, ο λοστρόμος και ο πειρατής πήραν εύφημο μνεία για την προσφορά τους. Η οκτάκωπος αποφασίστηκε να πουληθεί σε τιμή ευκαιρίας.

Η δε εταιρεία συμβούλων έλαβε διαβεβαίωση για συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος και των δύο πλευρών, εφόσον απεφασίσθη πως για να συνέλθουν ψυχολογικά οι άριστοι επιβάλλεται να προχωρήσουν απευθείας αναθέσεις με μεσολάβηση της Ομοσπονδίας των οκτάκωπων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...