Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ



Στη σημερινή Πολωνία, κοντά στην πόλη Οσβίετσιμ, 60 μόλις χιλιόμετρα από την Κρακοβία, βρίσκεται το κολαστήριο ενός και περισσότερων εκατομμυρίου ατόμων. Το στρατόπεδο θανάτου Άουσβιτσ - Μπιρκενάου για αυτό πρόκειται όπου εβραίοι ρομά αριστεροί δημοκράτες κουμμουνιστές βρήκαν τον θάνατο στους φούρνους των αερίων, στα θανατηφόρα πειράματα, και στην απάνθρωπη εργασία και συνθήκες διαβίωσης. 

εδω κρέμασαν τον Ρούντολφ Ες

Ο κτηνώδης διοικητής του στρατοπέδου, Ρούντολφ Ες, κρεμάστηκε όταν ο κόκκινος στρατός στις 27 Ιανουαρίου του 1945, κατέλαβε το στρατόπεδο και απελευθέρωσε τους τελευταίους ετοιμοθάνατους.


Από τότε Το σύνθημα ΠΟΤΕ  ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ κ ΝΑΖΙΣΜΟΣ βρίσκεται στα χείλη και το μυαλό εκατομμυρίων πολιτών. Μα τα συνθήματα όσο απαραίτητα και να είναι χρειάζεται για να γίνουν πράξη και ιδεολογία και δράση. Ας το έχουμε υπόψη μας, γιατί αλλιώς εύκολα όλα γίνονται "...χαλκός ηχων και κύμβαλον αλαλάζον..."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...