Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ έρχεται..ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Ο Πληθωρισμός ανεβαίνει!…

 


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ έρχεται..ΑΠΟΔΕΙΞΗ;  Ο Πληθωρισμός ανεβαίνει!…

Οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι του νεοφιλελεύθερου δόγματος πρέπει να ανήκουν στις διεστραμμένες προσωπικότητες.

Δεν εξηγείται αλλιώς. Πέφτει ο πληθωρισμός, πάει πολύ καλά η οικονομία. Ανεβαίνει ο πληθωρισμός πάλι πάει καλά η ανάπτυξη και η οικονομία. Κάτι γίνεται λάθος και δεν μπορούν να το κρύψουν; Πάλι υπάρχει απάντηση. Το ελατήριο της ανάπτυξης λένε,έχει συσπειρωθεί – άρα μαζεύει δυνάμεις- ετοιμαζόμενο για την νέα εκτίναξη!

Τι ωραία!  Νάναι καλά τα παιδιά, οι δημοσιογραφικοί αερόσακοι  ντε, που φροντίζουν πριν από εμάς για εμάς ώστε να μεταφερόμαστε σε ένα φαντασιακό περιβάλλον , αναγκαίο ώστε να μην αντιδρούμε στα αυξανόμενα ωφέλη της παρέας των κυβερνώντων.

Τι έχουμε λοιπόν; Ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο διαβάζουμε. 4,8% αύξηση, έναντι μείωσης 2,1% τον αντίστοιχο Νοέμβριο του 2020!!! Καμία ανησυχία για την κυβέρνηση και την ομάδα της. Όπως για τα τμήματα του Γεωπονικού στην Άμφισσα ένα πράμα. Κόβεται το δεύτερο τμήμα και πετσοκόβεται το πρώτο με την βάση του 10 αλλά είναι για το καλό της περιοχής. Θα συνεχίσει να υπάρχει το ΙΕΚ  τα δημοτικά, το Γυμνάσιο και το Λύκειο!!! Για τέτοια ανάπτυξη και πολιτική δεοντολογία μιλάμε.

Διαφημίσεις και προτάσεις, μελέτες και προσφορές ώστε το φυσικό αέριο σαν ποιο οικολογικό προσιτό και οικονομικό να εκτοπίσει το πετρέλαιο. Πάρτε 180,9% αύξηση και έχει ο θεός. 45,2% μόνο αύξηση το πετρέλαιο θέρμανσης και το κερασάκι στην τιμαριθμική τούρτα; Φυσικά 37,8% αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για το τελευταίο έχουν έτοιμη λύση. Κάθε βουνοκορφή και ανεμογεννήτρια κάθε νησί και αιολικά.


Όσο για το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς; Εκεί θα γίνει σφαγή. Στο τέλος εκτός από τους εργαζόμενους στον αστικό ιστό θα την πληρώσουν και οι παραγωγοί στην ύπαιθρο μέσα από τους γνωστούς δρόμους φορολόγησης, μεσαζόντων, αύξηση τιμής αγροτικών εφοδίων, εκτάκτων αφαιμάξεων και δεν συμμαζεύεται.

 Το νέο παραμύθι των κυβερνητικών λέγεται παροδικότητα. 

Ε όπου νάναι θα περάσει το κύμα της ακρίβειας, μας λένε. Ας πούμε στο τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους, μεταξύ μεσημεριανής σιέστας και βραδινής ραστώνης. Ωραία, και οι μισθοί; Οι συντάξεις, που τα δεδικασμένα αναδρομικά γινήκανε απλά επιστρεφόμενα στις εφορίες; Οι άνεργοι, οι μισθοσυντήρητοι; Τα μικρομάγαζα; Πάνω από 10% μέχρι τώρα η διάβρωση της αγοραστικής δυνατότητας τους. Όσο για τις λύσεις; Παλιά τα καλά χρόνια τις λέγαμε ΑΤΑ δηλ αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Τώρα στα χρόνια κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού μόνο αν διεκδικήσουμε άμεσα προοδευτική μείωση στα πολυποίκιλα φορολογικά βάρη μπορεί να ελπίζουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...