Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας και το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας

 


Με την απονομή των βραβείων το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στον Πύργο Ηλείας έκλεισε το 24ο Φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους. Η κινηματογραφική λέσχη Ιτέας όπως κάθε χρόνο συμμετείχε μέσα από την ΟΚΛΕ (ομοσπονδία κιν/κών Λεσχών) σε αυτό το μοναδικό γεγονός στο οποίο διαγωνίστηκαν πάνω από 200 ταινίες από 33 χώρες.


Στο Φεστιβάλ,  η Κριτική επιτροπή της ΟΚΛΕ βράβευσε την πολωνική ταινία I NEVER CRY (Ποτέ δεν κλαίω) και o Πρόεδρος της ΟΚΛΕ Δ Καλαντίδης παρέδωσε το βραβείο στη νεαρή πρωταγωνίστρια, τη γλυκειά Zofia Stafiej.

δεξια η Zofia

Η ίδια ταινία πήρε και το μεγάλο βραβείο της διεθνούς κριτικής επιτροπής. Το 24ο συνέδριο παρά τις γνωστές δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και φυσικά στον εμνευστή και στυλοβάτη του, κ. Δημήτρη Σπύρου. Το 25ο μας περιμένει.

Στο περιθώριο της παραμονής στον Πύργο πάντα η λέσχη εκμεταλλεύεται την παρουσία γνωστών και σπουδαίων δημιουργών προκειμένου να εμπλουτίζουμε το επίπεδο πολιτιστικής παρουσίας στην περιοχή μας. Συγχρόνως η ηλιόλουστη Κυριακή ημέρα επιστροφής προκρίθηκε να γίνει από τα βουνά και τα δρυοδάση της Φολόης. 

Αξίζει η επαφή έστω και μέσα από φωτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...