Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ στο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 


Παγκόσμια διάκριση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

  μέθοδος ταχείας ανίχνευσης του covid-19 με βιοαισθητήρα, σε λίγα λεπτά.

Το Ελληνικό  ΔΗΜΟΣΙΟ πανεπιστήμιο , το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ, βραβεύτηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας.  Η καινοτομία συνίσταται στον  βιοαισθητήρα ανίχνευσης, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη πλατφόρμα που περιλαμβάνει ένα κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ και να προσφέρει ταχύτατη, ευαίσθητη και μαζική ανίχνευση του κορωνοϊού μέσα.

Η βράβευση έγινε μετά την συμμετοχή του πανεπιστημίου, στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας IDea Incubator Competition, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

  Η ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Πρύτανη του Γεωπονικού κ. Σπ. Κίντζιο κατέκτησε το δεύτερο βραβείο με το πρώτο να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο John Hopkins των ΗΠΑ.

Η βράβευση αποτελεί μια επιβεβαίωση της αξίας του πανεπιστημίου και του υψηλότατου επιπέδου σπουδών που προσφέρει. Η Διάκριση, αυτή τιμά τη χώρα μας, αφού το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας ξεπέρασε ακαδημαϊκά «μεγαθήρια» παγκοσμίως.

Συγχρόνως, γεμίζει ικανοποίηση ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ προσπάθησαν – με πρώτο τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, και έφεραν δύο τμήματα του Γεωπονικού στην Φωκίδα


Όσο για όσους  από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν εργολαβικά την απαξίωση των τμημάτων με κάθε τρόπο και μέσο, άξιος ο μισθός τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...