Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΙΝΙ – είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι

 


ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΙΝΙ – είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι

Την Τετάρτη, 28 Ιουλίου η Κινηματογραφική Λέσχη της Ιτέας θα ξαναπροβάλει την ταινία «ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΙΝΙ», στο γνωστό μέρος προβολών.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, όσοι ήμασταν στην πρώτη προβολή, δεν ξέραμε τι να πρωτοθαυμάσουμε.  Το μεστό παίξιμο των πρωταγωνιστών, το σφιχτό σενάριο, την υπόθεση καθεαυτή, που μέσα στο γενικότερο περιβάλλον της ώρας και της ημέρας προβολής αποκτούσε έναν άλλο χαρακτήρα.

Πάνω από την οθόνη ξεπρόβαλε το ολόγιομο φεγγάρι την ίδια στιγμή που ξετυλιγόταν ένας μοναδικός συνδυασμός δικαστικού δράματος και πολιτικού θρίλερ, απότοκο δύο ιστορικών καταστροφικών «κατηγοριών». Αφενός της περιόδου από τον μεσοπόλεμο ως το τέλος του δεύτερου πολέμου και αφετέρου του Νόμου Ντρέχερ που υποβάθμιζε τους εγκληματίες Ναζί σε απλούς συνεργούς.  

Το δικαστικό δράμα, το πολιτικό θρίλερ, η νύν και αεί ενοχή της Γερμανίας, η προσωπική ιστορία του συγγραφέα Φέρντιναντ Φον Σίραχ,  η σκηνοθετική ματιά του Marco Kreuzpaintner, οι ανεπανάληπτες ερμηνείες ειδικά του Φράνκο Νέρο, και ΟΛΑ αυτά  δοσμένα σε μια και για μια  δίκη δολοφονίας η απόφαση για την οποία θα εξαντληθεί ανάμεσα στα όρια  ηθικής και δικαιοσύνης.


Με ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΠΑΝΩΘΕ ΜΑΣ

Όσοι μπορούν ας μην χάσουν την Τετάρτη 9.15μμ με 11 μμ αυτή την μυσταγωγία. Αξίζει πολλαπλά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...