Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για παράνομες αναθέσεις

 

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για παράνομες αναθέσεις

Η γενική γραμματεύς της  κατά την κυβέρνηση Μητσοτάκη Αντεγκληματικής Πολιτικής, ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, κατηγορείται για σωρεία απ’ ευθείας αναθέσεων, για προμήθειες και υπηρεσίες σχετικά με τα σωφρονιστικά ιδρύματα. Σύμφωνα με τη μήνυση και «με βάση μετριοπαθείς υπολογισμούς», ο τζίρος των 28 συμβάσεων ξεπερνάει τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Εικοσιοχτώ αναθέσεις! Μέσα σ’ έναν χρόνο! (σχετικό άρθρο από Ν. Παπαδογιάννης Documendo).

Οι βουλευτές Πολάκης, Σπίρτζης και Ξανθόπουλος, που κατέθεσαν τη μηνυτήρια αναφορά κατηγορούν τη Νικολάου για «σαλαμοποίηση» των έργων, ώστε να πέφτει η αξία του καθενός κάτω από το όριο των 139.000 ευρώ και να προσφέρονται τα έργα πεσκέσι σε ημέτερους, χωρίς διεξαγωγή διαγωνισμών. Έτσι, μία μπίζνα ύψους 506.740 (για καθαρισμό των φυλακών, απολύμανση, μυοκτονία και βατραχομυομαχία) έσπασε στα τρία, ακριβώς για να μοιραστεί εκεί που «έπρεπε», χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, μία από τις 14 αναδόχους εταιρίες συστάθηκε μόλις την προηγούμενη ημέρα. Σε άλλη περίπτωση τροποποιήθηκε καταστατικό (ώστε να γίνει συμβατό με το έργο) την …επόμενη της σύμβασης. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές και το αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών επιτακτικό.

Φυσικά τέτοιες αναθέσεις αυτή την στιγμή είναι ο κανόνας στην Ελλάδα του Μητσοτάκη και του κορονοιού.

Λέω ο κανόνας και σκέφτομαι πως ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ για ανάλογες ενέργειες κατά νομό και δημόσιο φορέα.

Τα ποσά μπορεί να είναι μικρότερα αλλά αρκούντως ικανά να στοιχειοθετήσουν τουλάχιστον την ψηφοθηρική συναλλαγή των εμπλεκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...