Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ο π. υπουργός Ν. Παππάς στη Φωκίδα

 


Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ στη Φωκίδα

Στο φράγμα του Μόρνου , στην πλατεία στο Λιδορίκι στην Άμφισσα κ στην Ιτέα βρέθηκε σήμερα 15/5/2021, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής  Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Σκοπός της επίσκεψης η αποτροπή της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ …ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τη συντήρηση και τη διαχείριση του εξωτερικού υδραγωγείου, οδηγεί, όπως τόνισε,  σε:

-Αύξηση των τιμολογίων του νερού για τα νοικοκυριά.


-Δυνατότητα του ιδιώτη να παρεμβαίνει στην παροχή, τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του νερού για όλο το λεκανοπέδιο,

-Απομείωση της αξίας της ίδιας της ΕΥΔΑΠ.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ακόμα πως 


«η Ν.Δ. παραμένει δέσμια των ακραίων δεξιών νεοφιλελεύθερων επιλογών της, όταν η διεθνής τάση είναι -εδώ και χρόνια και με χαρακτηριστικότερα ευρωπαϊκά παραδείγματα αυτά του Βερολίνου και του Παρισιού- για επαναδημοτικοποίηση και επανακρατικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα...».

 Στο Λιδωρίκι, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, Γ. Καπεντζώνη, τόνισε πως «απαιτείται ένα ευρύ μέτωπο κομμάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων για τη διαφύλαξη των μεγάλων υποδομών και του δημόσιου αγαθού, του νερού..."και συμπλήρωσε, απαντωντας στο αίτημα αντισταθμιστικών.


"Οι δήμοι, που βρίσκονται κοντά στις μεγάλες υποδομές της ΕΥΔΑΠ, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν μετοχικά στην εταιρεία. Το ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ δεν πρέπει να περάσει σε ιδιώτες
".

 Μαζί με τον Ν. Παππά βρέθηκαν στο φράγμα του Μόρνου  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, Γ. Αλεξανδράκης, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. και Τ.Ε. – ΕΥΔΑΠ, Αγγελική Χριστοφόρου, και Αλέξης Ράνιος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Ραντίτσας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου


Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, Β. Γιαννούσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δρόσος Παρασκευάς κ Λάμπρου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές των όμορων νομών όπως και ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.

Στην πλατεία Λιδορικίου, την ομιλία του π. Υπουργού ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, προλόγισε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ν. Πέτρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...