Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Τα Πανεπιστημιακά τμήματα, η Φωκίδα και οι βουλευτικές μπουγάδες

 


Τα Πανεπιστημιακά τμήματα, η Φωκίδα και οι βουλευτικές  μπουγάδες

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα βουλευτικά δελτία, προφανώς φταίει η πραγματικότητα.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Τον Γενάρη του 2019 η Φωκίδα με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με βουλευτή τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου, απέκτησε 2 τμήματα του γεωπονικού και το Ινστιτούτο διεθνούς εκπαίδευσης.

Και τα τρία αυτά κορυφαία αναπτυξιακά εργαλεία για την περιοχή και όχι μόνο τα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ και το κόμμα της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ . (Το θυμάστε και της Ν Δ;)

Προφανώς το ξέρετε γιατί είσαστε αντίθετοι στην επέκταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην αύξηση του αριθμού φοιτητών.

Προφανώς γιατί χρωστάτε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών Κολεγίων και αναβαθμίσατε τα πτυχία τους.

Άλλωστε, Κατάργηση του ΤΕΙ στην Άμφισσα είχε επιχειρήσει σαν κυβέρνηση η ΝΔ και το 2013.

Το 2019 ευτυχώς, πρόφτασε και ξεκίνησε το ένα  τμήμα. Τα άλλα δύο (δεύτερο τμήμα και Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης) μπήκαν στο ψυγείο. Συγχρόνως ξεκίνησε αφενός η  κατασυκοφάντηση του νόμου και όλου του σκηνικού δημιουργίας των πανεπιστημιακών σχολών στην Φωκίδα και αφετέρου λόγια παχιά δήθεν  για την εύρυθμη λειτουργία και του δεύτερου τμήματος . Μια καλή δικαιολογία για όλα αυτά η δημιουργία και μιας επιτροπής να αποφασίσει τα προσυμφωνημένα κυβερνητικά σχέδια. Δηλ την διολίσθηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την γιγάντωση αντίστοιχα της ιδιωτικής.

Και φτάνουμε στο σήμερα.

Σαν έτοιμη από το 2013 η ΝΔ και ο βουλευτής τι στηρίζουν;

Στηρίζουν και αποφασίζουν την σταδιακή κατάργηση του πρώτου τμήματος που πρόφτασε και έγινε 2 χρονών και το οριστικό  τέλειωμα του δεύτερου και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης .

Τι λένε οι μελέτες των πανεπιστημιακών πάνω στο νόμο Κεραμέως;

Απλά πράγματα. Από τα λειτουργούντα 418 τμήματα με τον νόμο θα αποκτήσουν πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής τα 140 και αρκετά από αυτά θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Από την άλλη η εξίσωση πτυχίων των κολεγίων με των δημόσιων σχολών θα καταστήσει έτσι και αλλιώς προβληματικά τα επαρχιακά τμήματα.

Τα πράγματα είναι απλά:

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Η. ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ επέβαλλε πολιτικά   την δημιουργία 2 τμημάτων και ενός ινστιτούτου στην περιοχή και έφερε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Φωκίδα.

Ο βουλευτής ΝΔ Γ. Μπούγας διώχνει πολιτικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη Φωκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...