Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ;

 

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ;

Από την αρχή της πανδημίας και του εγκλεισμού μας, μερικά ερωτήματα ξεπηδούν αβίαστα. Επιτρέπονται πχ τα 5 -6-7-9 άτομα σε παρέα στα σπίτια αλλά απαγορεύεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα ενός ατόμου!

Επιτρέπεται η άθληση, βάδισμα, τρέξιμο, ποδήλατο κτλ αλλά απαγορεύεται το κολύμπι στην θάλασσα!

Επιτρέπεται στα εργοστάσια να εργάζονται 10δες και 100δες άτομα αλλά απαγορεύεται το κυνήγι μεμονωμένου ατόμου!

Επιτρέπεται στα λεωφορεία η μεταφορά 10δων ατόμων, αλλά όχι να πιείς καφέ σε ανοικτό χώρο ενός καταστήματος, ακόμη και σε περιοχή με μηδενικά ποσοστά!

Η θάλασσα «κατηγορείται» για μετάδοση του Κορoνοϊού; Ο αέρας τα

θηράματα μήπως; Μέχρι και το λιομάζεμα κατηγορήθηκε από «επιστήμονα». 

Τι συμβαίνει; Υπάρχει άραγε σχετική τεκμηρίωση από την επιτροπή Τσιόδρα; Αν ναι γιατί δεν την δημοσιεύουν; Αν όχι τι εξυπηρετούν;

Προφανώς την αίσθηση πειθάρχησης μέσα από καταναγκασμό. Η κυβερνητική απάντηση στον Κορoνοϊό, συνδέθηκε με την φίμωση των πολιτών. Ο πολίτης πρέπει να ακούει ΓΙΑ να υπακούει. Αλλιώς πίπτει ράβδος με πρόστιμο.

Κατά τα άλλα η θεραπεία του ιού θα προέλθει μέσα από διατάγματα αποστέρησης της δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης. Ο ιός αναδείχνεται σε Πολιτική οντότητα και η επιστήμη της βιολογίας μέσω των ειδικών, αναδείχνεται σε εξέχουσα συνιστώσα κυβερνητισμού.

Οι κοινωνικές συλλογικότητες, ειδικά οι πολιτικές έχουν μείνει πολλαπλώς αμήχανες.  Η όποια αφλογιστία τους δείχνει –τελικά – ιδεολογική αμηχανία; Μα οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν. Το «ως εδώ και μη παρέκει» ήρθε προ πολλού η ώρα να φωτίσει το δρόμο μας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...