Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ FORTHNET ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                      ΜΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σήμερα στη βουλή συζητείται στη βουλή το θέμα του τίτλου μετά από σχετική επερώτηση της αντιπολίτευσης - 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 Πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας το λιγότερο... Μερικές απαντήσεις παρακάτω.


Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ενδεχόμενη εξαγορά της Forthnet  από την alterego του Μαρινάκη

 Ο κ.Μαρινάκης, ως ιδιοκτήτης της AlterEgo, θα αποκτήσει την Forthnet που με την σειρά της ελέγχει την εταιρεία συνδρομητικών καναλιών Nova. Έτσι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα είναι και ιδιοκτήτης της Nova, που έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων οµάδων της SuperLeague. 
Θα ελέγχει δηλαδή τα βασικά έσοδα των ποδοσφαιρικών ομάδων όλου του πρωταθλήματος ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, έχει εμπράκτως πάρει την πρωτοβουλία  να μειώσει η ΕΡΤ τον αριθμό των ΠΑΕ των οποίων κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εκ των υστέρων, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η σπουδή να μην έχει η ΕΡΤ τις μεταδόσεις των ομάδων αυτών λειτουργεί προς όφελος της Nova και, εφόσον προχωρήσει η εξαγορά από την alterego, προς όφελος τελικά του κ. Μαρινάκη.

Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να αφήσει χώρο για άνιση μεταχείριση μεταξύ των ομάδων και για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με όρους αναξιοπιστίας.
ΓΙΑΤΙ εγκαλούνται οι τραπεζίτες σε σχέση με ενδεχόμενη εξαγορά της Forthnet από την AlterEgo;

 Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η εταιρεία Forthnet θα εξαγοραστεί από την εταιρεία του Β. Μαρινάκη έναντι ποσού κοντά στα 45 εκ. ευρώ ενώ, σύμφωνα πάντα με τα ίδια ρεπορτάζ, θα έχει προηγηθεί κούρεμα δανείων που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.

Είναι σκάνδαλο και μόνο να μιλά κανείς για σβήσιμο χρεών άνω των 250 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαρρέει την πρόθεσή της να εγγυηθεί με χρήματα του Δημοσίου, άρα των φορολογουμένων, τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους.

Είναι οι ίδιες τράπεζες που αντιμετωπίζουν με απίστευτη αυστηρότητα και γραφειοκρατία, ως προς τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, πάρα πολλές μικρές και πολύ μικρές αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Η πρακτική αυτή έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις τόσο προς τη βιωσιμότητά όσο και ως προς τη διόγκωση των τοκοφόρων χρεών τους και είναι πιθανό να οδηγήσει είτε στην αδράνεια ή ακόμα και στο οριστικό κλείσιμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...