Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ στο ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

      
2ο YACHTING FESTIVAL  ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ


Στο 2ο YACHTING ΦΕΣTΙΒΑΛ , το οποίο γίνεται από 11 έως και 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ, θα συμμετάσχει και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδος με οργανωμένο περίπτερο. 
Στο ίδιο περίπτερο θα βρεθούμε με τους φίλους του ΟΦΣΕ (όμιλος φουσκωτών σκαφών Ελλάδος), με τους οποίους συνδιοργανώνουμε την πανελλαδική συνάντηση φουσκωτών στην Μαρίνα της Ιτέας το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Την Πέμπτη 11  Απριλίου, ο πολυπληθής κόσμος του γιώτινγκ και ειδικά των ιστιοφόρων θα παραβρεθεί στην μεγαλύτερη Μαρίνα της Μεσογείου, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ.
Ο καλός φίλος Γιώργος Καραχρήστος, ψυχή και διοργανωτής της όλης εκδήλωσης «μας έχει φροντίσει » με τον καλλίτερο τρόπο. 
Τον ευχαριστούμε βαθύτατα για τις ενέργειες του.
Ενέργειες που περιλαμβάνουν συναντήσεις με εκπροσώπους του αρμόδιου υπουργείου αλλά κυρίως με τους ανθρώπους που μοχθούν για την πρόοδο του θαλάσσιου τουρισμού σε μια πατρίδα με 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, την μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με 4.000 νησιά και βραχονησίδες με πάνω από 16.000 λιμάνια και λιμενίσκους.
Μα όλα τα παραπάνω θα είναι "λίγα" αν δεν μπορέσουμε να προωθήσουμε την ΜΑΡΙΝΑ της ΙΤΕΑΣ και όλη την περιοχή.


Σε μια πόλη και περιοχή με 300 ημέρες ηλιοφάνειας, με καθαρότητα νερών, με πλούσιο φυσικό τοπίο, μοναδικά εναλλασσόμενο, (κοσμο- και θαλασσο- γυρισμένος αλλοδαπός καπετάνιος ιστιοφόρου μας δήλωσε ότι μόνο κάποιες περιοχές στον Καναδά μπορούν να συγκριθούν με Ιτέα και πέριξ), με επιπλέον διάσημη πολιτιστική κληρονομιά και κουλτούρα.

Με τον ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) και με την ιδιαίτερα δραστήρια και αποτελεσματική πρόεδρο του κ Ελένη Βρυώνη θα συζητήσουμε για τις προοπτικές του Κορινθιακού και του Κρισσαίου στο γιώτινγκ.
Ο ΣΙΤΕΣΑΠ των 500 μελών και των 1300 σκαφών καταλαβαίνουμε το ειδικό του βάρος στον θαλάσσιο τουρισμό…
Στο φεστιβάλ εκτός της παρουσίασης σκαφών από επαγγελματίες θα πραγματοποιηθούν ημερίδες σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό.
Το Σάββατο 13 Απριλίου θα γίνει παρέμβαση και από εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, στο συνέδριο με θέμα « Ανάπτυξη και προβολή τουριστικών περιοχών και υποδομές για τον Θαλάσσιο τουρισμό».
Η παρέμβαση μας φυσικά θα αφορά στη προβολή της Μαρίνας Ιτέας και των δυνατοτήτων για φιλοξενία σκαφών.
Γνωρίζουμε τα προβλήματα των υποδομών της περιοχής.
Γνωρίζουμε τις ελλείψεις στο θαλάσσιο μέτωπο, στην ίδια την Μαρίνα και στα άλλα δύο αλιευτικά καταφύγια.

Δρομολογούμε λύσεις που ελπίζουμε να αποδώσουν. Χρειάζεται χρόνος συνεργασία επιμονή.
Προετοιμαζόμαστε για τα καλλίτερα.
Προσπαθούμε γιατί μπορούμε, γιατί το αξίζει η περιοχή, η Ιτέα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...