Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣ – ΔΗΜΟΙ - ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Για μια ακόμη φορά, ο ερχομός του Αη Βασίλη στις ταλαιπωρημένες ελληνικές επαρχίες έρχεται μαζί με ψηφοδέλτια, λαμπερά ονόματα , με υποσχέσεις αλλαγής, θα και τα λοιπά, και φυσικά βάσιμες, κατά το μέγιστο ή το ελάχιστο, ελπίδες για κάποιους.
 Ελπίδες όμως για τι πράγμα;
Πέρα από τα παχιά (παλιά)  λόγια συνήθως όλοι κρυφοστηρίζουν πως η μόνη δύναμη που κινεί την δημοτική τριήρη είναι η ελπίδα να γίνουν Καπεταναίοι  στη θέση του καπετάνιου και μετά βλέπουμε.

Σαν μονομάχοι στο κέντρο συνήθως της πολυπληθέστερης πόλης – περιοχής οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων ή κινήσεων ή όπως αλλιώς είθισται να ονομάζονται,  προσδοκούν τον δεύτερο γύρο ρίχνοντας κλεφτές ματιές και στους λοιπούς σχηματισμούς.
Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω αντί να δημιουργούνται ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ φτιάχνονται ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ!!!  

Η ιδεολογία υποτάσσεται στην αριθμητική  και η πολιτική ανάλυση καθοδηγείται από τα συμφέροντα των τοπικών μέσων δήθεν ενημέρωσης.

Έτσι αρχίζουν τα ωραία, μέχρι να συμβούν τα ωραιότερα. 

Αδιαφορία, αγγαρεία τα δημοτικά συμβούλια, ομοιόμορφος λόγος, συνεχείς διασπάσεις και προσχωρήσεις.
Αν μέχρι τώρα οι εκλογές γινόντουσαν κάτω από τέτοιες πρακτικές φαίνεται πως τώρα παρά την σοβαρή αλλαγή εκλογικού νόμου θα έχουμε ακόμη χειρότερες πρακτικές.
Είναι μήπως αδυναμία του εκλογικού νόμου; 
Σε καμία περίπτωση.
Απλά η προσαρμογή στη πραγματική δημοκρατία δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη ούτε ΑΥΤΌΜΑΤΗ διαδικασία.

Ίσως τώρα ήρθε η ώρα για ένα ερώτημα.


 Θα γίνουν όλα αυτά με υπολογισμό από τα επιτελεία των έως τώρα κυρίαρχων ή μη συνδυασμών;
Υπάρχει χώρος για μια άλλη παράταξη;
Πιστεύω πως το ΝΑΙ ταιριάζει και στα δύο.
Όσο και αν καμώνονται κάποιοι το εναντίον,  τα ομοιόμορφα προγράμματα, οι όρκοι πίστης στο ανεξάρτητο, δημοκρατικό, συναινετικό, με άλλα λόγια η διολίσθηση στο ακραίο λαϊκισμό διά του ακραίου Κέντρο-αριστερού, κεντρο-δεξιού κεντροφιλελεύθερου,  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ όλων των αποχρώσεων, όλων των χρωμάτων, όλων των αρωμάτων, αν προδιαθέτουν σε κάτι θα είναι η επανάληψη του γνωστού άσματος «..ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν γίνει μπλέ…».
Ο Δήμος Δελφών έχει αρκετά παραμύθια ακούσει. Κάποια από αυτά ακόμη παράγουν πολιτικά αποτελέσματα.
Οι συναινέσεις στα κακώς κείμενα – πολιτική Γκελεστάθη και επιγόνων – καλά κρατεί τόσα χρόνια. 
Δεν χρειάζεται να συνεχιστεί. Η πορεία ΟΛΩΝ των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο είναι φανερό πως το μόνο που παρήγαγε  ήταν διχασμός, κούφια λόγια, διαιρετικό λόγο ακόμη και για τα αυτονόητα. Όλα έμοιαζαν με μηχανή που  καμωνόταν ότι όργωνε αλλά  είχε «ξεχάσει» σηκωμένα τα ηνία και οι δημοτικοί σύμβουλοι ρητόρευαν απλά για την πορεία και όχι για το αποτέλεσμα.

Αν ρωτάτε για την αναγκαία ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ;
 Ε ναι. 
Υπάρχει έδαφος να στηθεί να εργαστεί και  να νικήσει δηλ να προσφέρει στον τόπο. 
                                           Χ. βανδώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Εμβόλια κορονοϊού Sputnik V και Pfizer   ο καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ κ Δ. Κούβελας   Το κείμενο που ακολουθεί, αλιεύθηκε από την διε...