Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

OPTIMIST 2018


Μια Κυριακή στο Γαλαξίδι. Μια ακόμη μέρα της θάλασσας.

Μια ημέρα που η ναυτική πολιτεία υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους εραστές του υγρού στοιχείου, του ναυταθλητισμού, από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Μια χαρούμενη συντροφιά που για λίγες ακόμη ημέρες θα δίνει παλμό νότες χαράς στην παραλία, στη θάλασσα, στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού.
Ελπίζουμε ο καιρός να φορτώσει με αρκετό αέρα τα πανιά των μικρών καπετανέων ώστε να απολαύσουν αυτοί πρώτα και μετά όλοι εμείς τα μοναδικά δώρα που η θάλασσα μπορεί να δώσει μέσα από την προσπάθεια τους.
Το λιμάνι στο Γαλαξίδι ζούσε τις καλλίτερες στιγμές του. Φουσκωτά, ιστιοφόρα, καταμαράν, παραδοσιακά σκάφη παραταγμένα ένα ένα, δίπλα δίπλα, ολοκλήρωναν το νησιωτικό χαρακτήρα της πόλης. Ο καιρός βροχερός μα αν φυσαγε λίγο περισσότερο θα ήταν τέλεια θαλασσινός.
τελικά η θάλασσα δεν είναι μπλέ. Είναι ουράνιο τόξο είναι όλα τα χρώματα μαζί και χώρια...και τον πλανήτη κακός τον λέμε γή. Ωκεανός είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ (Γ. Αρβανίτης)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Σαν Υστερόγραφο. Μετά από 2 μήνες αναγκαστικής απόστασης μου από κάθε δημόσιο συμβάν, ευτυχής συγκυρία η επάνοδος με ένα ...