Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΦΑΣΙΣΜΟΣ η περιπτωση Μπουτάρη

Αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο της φίλης Νίνας Γεωργιάδου σχετικό με τα φασιστικά γεγονότα στη Θεσ/κη.



Άκρως επικίνδυνη και ανησυχητική η κατάσταση.
Ο φασισμός επιτίθεται Με το πρόσχημα του δήθεν πατριωτισμού.
Οι συλλογικότητες των εργαζομένων να αντιδράσουν Η προσεχής απεργιακή κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ κ ΓΣΕΕ οφείλει να αποτελέσει την πρώτη διαρκεί και ολοκληρωμένη απάντηση στο βιασμό της δημοκρατίας που ξεδιπλώνεται αργά βίαια και διαρκώς από γνωστά κέντρα και παράκεντρα.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα ώστε και να ξεκαθαρίσει τα σώματα ασφαλείας  από τους νοσταλγούς του Χίτλερ και να αποκαλυφθούν οι διασυνδέσεις οι μηχανορραφίες όλου αυτού του σιναφιού με πολιτικά κόμματα πολιτευτές και φυσικά οργανώσεις ,καλυμμένες-αθλητικές  που προωθούν το αντριλίκι την προστασία τον εκφοβισμό. Που δρουν σαν μονάδες κρούσης και ονειρεύονται νύχτες και ημέρες κρυστάλλων.

Χ Βανδώρος



 ΟΧΛΟΣ και ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Από¨Νίνα Γεωργιαδου

Η σημερινή φασιστική χυδαιότητα στη Θεσσαλονίκη σηκώνει όλη την ιστορική ανατριχίλα που διαπερνά αυτή την πόλη από την εποχή των ναζιστικών πογκρόμ, των Γκοτζαμάνηδων και της Καρφίτσας.
Δεν είναι όμως μόνο στη Θεσσαλονίκη που έχουν βγει παγανιά τα ερπετά και εφορμούν.
Ο ορισμός του όχλου! Μόνο που η κρίσιμη μάζα αυτού του όχλου διογκώνεται πια και ξεχειλίζει σαν από στουμπωμένο βόθρο.
Επιτίθεται σε μετανάστες, εργάτες γης, τους μαχαιρώνει κι έπειτα τυλίγεται με τη σημαία στα γήπεδα και ξεχαρμανιάζει με κλωτσιές "φιλαθλητισμού" και πάλι τυλιγμένος με σημαίες "διαδηλώνει" μιαν ανιστόρητη και υπαγορευμένη από δοσίλογους "φιλοπατρία".
Προσεύχεται στις εκκλησιές φασιστο- παπάδων, που κουκουλώνουν βιασμούς παιδιών αλλά κάνουν κηρύγματα "πατριωτισμού" και μισαλλοδοξίας.
Κυνηγά τα προσφυγόπουλα έξω απ' τα σχολεία και ορμά σε εξαθλιωμένους πρόσφυγες από τη Μόρια ως τη Λέρο και την Αθήνα, κι αμέσως μετά κάνει το νταβατζή σε μετανάστριες και πουλάει ασήκωτο αντριλίκι στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας.
Λιθοβολεί έξω απ' τα θέατρα, φορώντας ράσα, γραβάτες ή στολές παραλλαγής, κρατώντας σημαίες και λάβαρα και ντροπιάζει κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης.
Η οπαδική-κοπαδική αντίληψη που μετατρέπει το λαγό σε ύαινα και ματώνει τον κόσμο, κρατώντας σιδερογροθιές, μαχαίρια, εξαπτέρυγα και σβάστικες.
Ήταν στην πλατεία Αριστοτέλους , τον Ιούλιο του 1942, που γιούχαραν τους δυστυχισμένους που φόρτωσαν οι Ναζί σε 19 συρμούς για να δολοφονηθούν οι 37.000 από τους 46.000 στους θαλάμους αερίων του Μπίρκεναου και του Άουσβιτς κι αμέσως μετά έκαναν πλιάτσικο στα εγκαταλειμμένα σπίτια.
Ήταν οι δοσίλογοι των Ναζί, ένας υπόκοσμος κλεφτών και νταβατζήδων, που συγκρότησαν τη δολοφονική σπείρα, Καρφίτσα, και δολοφόνησαν τον Λαμπράκη.
Κι έπειτα χειροκροτούσαν στις ίδιες πλατείες Ψωμιάδηδες, Καρατζαφέρηδες και Παπαθεμελήδες.
Όχλος και φασισμός! Ντροπή και ξεφτίλα για ένα κράτος που τους χαϊδεύει και για όλους μας που τους ανεχόμαστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ (Γ. Αρβανίτης)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Σαν Υστερόγραφο. Μετά από 2 μήνες αναγκαστικής απόστασης μου από κάθε δημόσιο συμβάν, ευτυχής συγκυρία η επάνοδος με ένα ...