Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ στην ΙΤΕΑ




 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ στο ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

To Σάββατο 3 Μαρτίου  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής   κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Ιτέας.
Ο βουλευτής του νομού κ Η. Κωστοπαναγιώτου,οι αξιωματικοί και οι υπηρετούντες στο Λιμεναρχείο καθώς και μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Φωκίδος, υποδέχτηκαν τον κ. Υπουργό και την ακολουθία του. Ο Λιμενάρχης κ. Αλ. Κοτσιμπός στη σύντομη ομιλία του ενημέρωσε  σχετικά με το έργο της υπηρεσίας.

 Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε  στον ρόλο του λιμενικού σώματος εξαίροντας την συμβολή του λιμενικού σώματος στην ασφάλεια των θαλασσών. «…όταν ανέλαβα το υπουργείο δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με το χώρο-τόνισε- . αλλά συνολικά ο χώρος της θάλασσας και της ναυτιλίας είναι ερωτεύσιμος… Τα άτομα του λιμενικού έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, επέδειξαν δε την ανθρωπιά τους και την εκπαίδευση τους στις δύσκολες συνθήκες του προσφυγικού προβλήματος…. Όσο για τα λιμενικά ταμεία, συνέχισε, υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός. Έχουμε αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σχετική μελέτη για την βέλτιστη οργάνωση του χώρου αυτού. Αναμένουμε τα αποτελέσματα και ανάλογα θα πράξουμε…».

Το προσωπικό του λιμεναρχείου δώρισε στον υπουργό πίνακα του Γαλαξιδιώτη ζωγράφου Γιώργου Μηνά (αντίγραφο του ατμόπλοιου ΠΑΤΡΙΣ).

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το γηροκομείο Ιτέας καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία του σε κοινωνικά προβλήματα. Άλλωστε ήταν αυτός που βοήθησε αποτελεσματικά στην ίδρυση του.
Να μην παραλείψουμε ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του ο κ. Υπουργός είχε σύντομη συζήτηση με τα μέλη της λιμενικής επιτροπής τόσον αυτός όσο και ο συνεργάτης του. Η συζήτηση σχετικά με τα θέματα του λιμενικού ταμείου θα συνεχιστεί άμεσα μετά την εκλογή προέδρου .   
  

1 σχόλιο:

  1. Χαμογελάει ο Αλεξουκος, τρομάρα του! Ένα λιμεναρχειο όμηροι τόσα χρόνια στις ορέξεις του, οι μισοί έχουν δραπετεύσει, οι άλλοι μισοί προσπαθούν αλλά η 8αρα λάμπει! Φύγε ή διωχτε τον επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ (Γ. Αρβανίτης)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Σαν Υστερόγραφο. Μετά από 2 μήνες αναγκαστικής απόστασης μου από κάθε δημόσιο συμβάν, ευτυχής συγκυρία η επάνοδος με ένα ...