Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες, μετανάστες
Η νέα φάση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης εξελίσσεται ήδη ραγδαία και επικίνδυνα για τους λαούς του κόσμου.
Ένας ανεξέλεγκτος παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος με κεντρικό θέατρο σήμερα το χώρο της Ε.Ε. και της ζώνης του ευρώ έχει ξεσπάσει με απρόβλεπτες συνέπειες και εξελίξεις.
Το κινεζοποιημένο δολάριο και ο ευρωπαϊκός του δορυφόρος, η αγγλική στερλίνα επιτίθενται στην αναπροσαρμοσμένη ευρωστρατηγική του γερμανικού ιμπεριαλισμού με σαφείς στρατηγικούς και τακτικούς στόχους.
• Την απόσπαση του γεωπολιτικού χώρου της νοτιανατολικής ζώνης του ευρώ από την ηγεμονική οικονομική και πολιτική επιρροή του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
• Την χωρίς όρους στήριξη του πληθωριστικού δολαρίου από το ευρώ, σαν παγκόσμιου νομισματικού ηγεμόνα.
• Την στρατηγική είσοδο της Κίνας στην ευρωπαϊκή αγορά και τη λειτουργία της σαν ανάχωμα στην ευρωγερμανική επεκτατικότητα μέσω της Ε.Ε. και του ευρώ.
• Την επικράτηση του ευρωαμερικάνικου μπλοκ με επικεφαλής την Αγγλία στην Ε.Ε.
• Την ματαίωση συγκρότησης Ρωσογερμανικού στρατηγικού άξονα, ο οποίος καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνος για την αμερικάνικη ηγεμονία στην Ευρώπη μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.
Το δίλημμα που τίθεται στο γερμανικό ιμπεριαλισμό είναι η να υποτάξει τις ηγεμονικές φιλοδοξίες του στο ευρωαμερικάνικο μπλοκ της αγγλικής στερλίνας, ή να υποστεί μια τεράστια πολιτική ήττα με τη χρεοκοπία του νότου της ευρωζώνης και ειδικά της Ελλάδας με τη τεράστια γεωστρατηγική σημασία του γεωπολιτικού της χώρου.
Οι λαοί και οι χώρες της νότιας Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ, αιχμάλωτοι των αδυσώπητων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, είναι αντιμέτωποι σήμερα με ότι ακριβώς είναι το ευρώ και η Ε.Ε.
Ένα φανταστικό νόμισμα μιας φανταστικής γεωπολιτικής ενότητας, που επιβλήθηκε από τα πάνω για να τις διαμορφώσει σε καταναλωτικές αγορές των αναπτυγμένων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΥ

Μέσα απ' αυτή τη λειτουργία της σαν καταναλωτική αγορά που τροφοδότησε το ευρώ, η χώρα αποδιαρθρώθηκε και απογυμνώθηκε παραγωγικά και οδηγήθηκε στον συντεχνιακό κατακερματισμό της κοινωνίας. Η διαφθορά κάθετα και οριζόντια διαπέρασε ολόκληρο το κοινωνικό ιστό απαξιώνοντας πλήρως την εργασία σαν κοινωνική αξία και διαδικασία. Τα παρασιτικά μεσοστρώματα κάθε μορφής κατάκτησαν την κοινωνική ηγεμονία απομυζώντας το αίμα και τον ιδρώτα της παραγωγικής εργασίας και του λαού.
Η άρχουσα τάξη και τα υψηλά παρασιτικά μεσοστρώματα, διαμορφώθηκαν ουσιαστικά σε μια ειδική τάξη μαυραγοριτισμού που επενδύει τα σημερινά και μελλοντικά της συμφέροντα στην ανοικτή χρεωκοπία - πτώχευση της χώρας και του λαού αλλά κατοχή!!!
Το μαύρο μέτωπο εθνικιστών, ρατσιστών, νεοσυντηρητικών νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατών νεοφιλελεύθερων που έβαλε τα θεμέλια του με τις εκλογές του Οκτώβρη και ολοκληρώθηκε προγραμματικά με την εσπευσμένη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (η Αριστερά αρκέστηκε να φωνάξει παρών!!!), την διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών και το διάγγελμα Παπανδρέου για τη «σωτηρία» της πατρίδας επιχειρεί να διαχειριστεί την κατάσταση ως ελεγχόμενη πτώχευση για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της τάξης του μαυραγοριτισμού σαν «ελεύθερου» σκοπευτή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Τα συμφέροντα των ελβετικών καταθέσεων του μαυραγοριτισμού (250δις€ εκτιμώνται!!) συμπίπτουν στη στρατηγική της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!, με την συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου που προωθεί το αυτονομημένο από το παραγωγικό κύκλο χρηματιστηριακό κεφάλαιο για να αποκομίσει υπερκέρδη.
Η χρεοκοπία και η πτώχευση δεν είναι αποτέλεσμα των διεκδικήσεων των μαζών της ανασφαλούς εργασίας. Είναι στρατηγική της άρχουσας τάξης και των συμμάχων της, των παρασιτικών μεσοστρωμάτων. Η εργατική τάξη και ο λαός οφείλει να την αποκρούσει!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Οι κρίσιμες κοινωνικά μάζες για μια προοδευτική διέξοδο είναι:
• Οι μάζες της ανασφαλούς εργασίας. • Οι μάζες της ανεργίας (1.500.000 μέχρι τον Ιούνη). • Οι μάζες των μεταναστών.
Και οι τρείς κοινωνικές κατηγορίες είναι το επίδικο ανάμεσα στο μαύρο πολιτικό μέτωπο και τις δυνάμεις προοδευτικής, δημοκρατικής διεξόδου.
Η ενοποιητική έκφραση των συμφερόντων αυτών των μαζών από μια πολιτική πλατφόρμα μπορεί να τις ενεργοποιήσει σε ένα μαχητικό κοινωνικό μέτωπο, μετασχηματίζοντας της σε κοινωνική βάση μιας προοδευτικής, ανατρεπτικής πολιτικής διεξόδου.
Κρίσιμες πολιτικές μάζες είναι οι μάζες της κεντροαριστεράς, που ο Παπανδρέου με το διάγγελμα του, ανέλαβε να δεσμεύσει και να εγκλωβίσει σε ένα πολιτικό μέτωπο-γέφυρα το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ακραιφνές μαύρο πολιτικό μέτωπο που ετοιμάζεται να τον διαδεχτεί η να τον υποκαταστήσει, καθώς η κρίση όχι μόνο δεν είναι αναστρέψιμη αλλά ούτε καν διαχειρίσιμη από κανένα αστικοκοινοβουλετικό συνδυασμό με μόνη την αστικοκοινοβουλευτική εκλογική του νομιμοποίηση.
Οι κοινωνικές εξεγέρσεις μέχρι και την επαναστατική κρίση είναι αναπότρεπτες.
Η εξέλιξη της επαναστατικής κρίσης σε προοδευτική δημοκρατική διέξοδο δεν είναι καθόλου δοσμένη.
Οι ακραίες εθνικιστικές, ρατσιστικές, νεοσυντηρητικές και νεοφασιστικές δυνάμεις οικοδομούν τη στρατηγική τους σ' αυτό. Οφείλουμε να απαντήσουμε στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο, χωρίς κραυγές και ψίθυρους.
Να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Την απάντηση μιας ανατρεπτικής, προοδευτικής, δημοκρατικής εξουσίας των λαϊκών δυνάμεων, για διέξοδο από την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική κρίση.
Για την απόκρουση της παραγωγικής καταλήστευσης και χρεοκοπίας της χώρας και για το ξεκίνημα μιας πορείας παραγωγικής της ανασυγκρότησης, είναι άμεσα αναγκαία τα παρακάτω:
1. Η καθιέρωση εθνικού νομισματικού μέσου εσωτερικών πληρωμών.
2. Η υποχρέωση ελάχιστου επενδυτικού χρόνου για το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, τουλάχιστον ένα χρόνο.
3. Ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη σύσταση εμπορικού τραπεζικού φορέα υπό τον απόλυτο κρατικό έλεγχο.
4. Η συντριβή του παρασιτικού μαυραγοριτισμού που με διαμεσολαβητή το κράτος λυμαίνεται την εργασία και κάθε παραγωγική προσπάθεια.
5. Η καθιέρωση ανώτερου και κατώτερου μισθού και σύνταξης στο δημόσιο με ανώτατο εύρος 2,5:1.
6. Ενιαίο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σύνταξη και υγεία για όλους τους εργαζόμενους.
7. Σταθερή σύνδεση κάθε επιχειρηματικής δράσης με σταθερό ελάχιστο ποσοστό δαπάνης εργασίας σε σχέση με το πάγιο κεφάλαιο. Ισχυρές φορολογικές απαλλαγές για τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας.
8. Απαγόρευση και ποινικοποίηση κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας.
9. Άμεση αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων κάθε μορφής πάγιων και διαρκών αναγκών με σταθερές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
10. Κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες που επιθυμούν να ζουν και να εργάζονται στη χώρα. θεσμική νομική κατοχύρωση των συλλογικών τους εκφρά¬σεων.
11. Ριζικός εκδημοκρατισμός όλων των κοινωνικών δομών του κράτους, του πολιτικού συστήματος με αναθεώρηση και του συντάγματος.
12. Γενική απαγόρευση των απολύσεων για όλο το χρονικό διάστημα της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Εμβόλια κορονοϊού Sputnik V και Pfizer   ο καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ κ Δ. Κούβελας   Το κείμενο που ακολουθεί, αλιεύθηκε από την διε...