Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

  πρεμιερες στην Αθήνα

οι σκηνοθέτες στον ΑΣΤΟΡ

σε εξελιξη βρίσκεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Με άλλα λόγια οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ από 2- 14 Οκτωβρίου.
Πλήθος σπουδαίων ταινιών ανεβαίνουν σε 9 νομίζω αίθουσες καθημερινά. 

Ταινίες που τις βλέπουμε πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Χθες παρακολούθησα στο ΑΣΤΟΡ 5 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες. Κατά σειρά την ΚΥΡΙΑ ΝΙΤΣΑ της Νεφέλης Ράπτη, τον ΤΕΚΤΙΤΗΣ  της Σμαράγδας Νιτσοπούλου , τον ΑΧΕΡΟΝΤΑ της Κων/νας Παπαδοπούλου, το NUMB της Δεσποινας Κούρτη και την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ του ΚΟΣΜΟΥ του Δημ. Χαραλαμπόπουλου.

Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Δ. Καλαντίδης , Μάτα Κούρτη

Με ιδιαίτερη χαρά φυσικά υποδεχτήκαμε την τρίτη μικρού μήκους ταινία , τον ΑΧΕΡΟΝΤΑ, καθόσον το σενάριο έχει την υπογραφή της φίλης και μέλους της Λέσχης Κατερίνης της Μάτας Κούρτη. Δεύτερο σύν στην ταινία, η συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή που με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. Και οι πέντε ταινίες εχουν να κάνουν με την απώλεια , το βίωμα της,ι το βύθισμα σε έναν άλλο κόσμο, την αντίδραση αντίσταση στη "μοίρα" αλλά και  το ξεπέρασμα τους. 

Αμέσως μετα το ΑΣΤΟΡ, σειρά ειχε ο ΔΑΝΑΟΣ στην Κηφισσίας που έπαιζε το SATURDAY NIGHT. Μια όμορφη χαρούμενη κομεντί 90 χαοτικών λεπτών, με γρήγορες εναλλαγες και έξυπνες ατάκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

  πρεμιερες στην Αθήνα οι σκηνοθέτες στον ΑΣΤΟΡ σε εξελιξη βρίσκεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Με άλλα λόγια οι ΝΥΧΤΕΣ ...