Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Στο ΑΓΡΙΝΙΟ για το 37ο συνέδριο των Κιν/κων Λεσχών

       


  Από τον Νέο στον Συγχρονο Ελληνικο Κινηματογράφο, στο 37ο συνέδριο ΟΚΛΕ

Από την Παρασκευή 14, έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου, παραβρεθήκαμε εκ μέρους της Λέσχης Ιτέας στο Αγρίνιο, όπου μαζί με δεκάδες σινεφίλ από λέσχες και μή της Ελλάδας ζήσαμε ακόμη μία χρονιά γεμάτη κινηματογράφο, ομιλίες σχετικές με την τέχνη και την σύνδεση της με την καθημερινότητα, αλλά συγχρόνως περιηγηθήκαμε την μοντέρνα πλέον πόλη του Αγρινίου, με το πράγματι  όμορφο πλακοστρωμένο κεντρο της. 

Τέλος μείναμε έκπληκτοι μπορώ να πώ από τους "κρυμένους" και προς εξερεύνηση για πολλούς εξ ημών θησαυρούς της περιοχής. Μια περιοχή πλούσια σε νερά, λίμνες, καλλιέργειες, ορεινό όγκο πανέμορφο, χωριά παραλίες αλλά πάνω απόλα ΣΠΑΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ και τόπους.


Το συνέδριο της ΟΚΛΕ, πραγματοποιήθηκε στους δύο δημοτικούς κινηματογράφους , τον χειμερινό "ΑΝΕΣΙΣ", και τον πανέμορφο θερινό "ΕΛΛΗΝΙΣ" (ίσως από τους ωραιότερους στην Ελλάδα).

Γνωστοί διανοητές και δημιουργοί,  με πολλά χιλιόμετρα στο χώρο της τέχνης και του κινηματογράφου πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις δίνοντας μια άλλη διάσταση σε αυτό που λέμε κοινωνία - πολιτισμός.


Ο κριτικός διανοούμενος Νίνος Φενέκ Μικελίδης ένας έφηβος 88 χρονών, καθήλωσε τους θεατές αναπολώντας σελίδες από την απέραντη καριέρα του στο χώρο. Ο Γιάννης Σολδάτος, ο Χρήστος Σκυλλάκος, η ιφιγένεια Καλαντζή, ο Στάθης Βαλούχος συγραφείς, κριτικοί κινηματογράφου, τοποθετήθηκαν εξήγησαν απάντησαν σε απορίες. 


Ξεχωριστή η παρουσία του σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση τόσο στην ομιλία του όσο και μέσα από την ταινία του Η ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΥΣΑ (1978) αλλά και την ματιά του Αχιλλέα Κυριακίδη. 

Ο γραφίστας Δημήτρης Αρβανίτης, είναι μια διεθνής προσωπικότητα για τον οποίο μίλησαν ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης και ο πρώην Πρύτανης της Ανωτάτης σχολής Καλών Τεχνών, ο Πάνος Χαραλάμπους.


Ειδική αναφορά σε δύο πρόσωπα .

Στην φίλη της Λέσχης Ιτέας, την πανεπιστημιακό Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, και στην ψυχή της όλης διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά, τον πρόεδρο της ΟΚΛΕ Δημήτρη Καλαντίδη

Η αποτίμηση του τρήμερου θα ήταν λειψή αν δεν ανέφερα τουλάχιστον δύο ακόμη σημεία.

 Την επίσκεψη στο μουσείο ΘΕΡΜΟΥ, η οποία μας έβαλε στην αξία του νομού από αρχαιολογικής άποψης και δεύτερο την ολοκλήρωση από μένα με το TERRANO και της τρίτης εναλλαχτικής καταπληκτικής διάσχισης από Θέρμο σε γέφυρα Μπανια!

Τα ευχαριστήρια σε όλους όσους
συνετέλεσαν στην άψογη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου δηλ στο δήμαρχο της πόλης (Γ. Παπαναστασίου) στην ομάδα της Λέσχης Αγρινίου και φυσικά στην ΟΚΛΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ" (παρουσίαση στη κίνηση πολιτών Μεσοποταμία)

                                         ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ του Μενέλαου Χαραλαμπίδη   "...Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια β...