ΕΛΑ και ΠΑΡΕ Παλιατζή
Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα γίνεται άνω κάτω, και πούσε ακόμη.
Νέα κόμματα, παλιά και νέα άτομα στην πολιτική κονίστρα, δημοσκοπήσεις που αναδιατάσσουν τις κομματικές επετηρίδες, και όλα αυτά πασπαλισμένα με παλιές παμπάλαιες συνταγές σπίλωσης αντιμετώπισης πρώην φίλων συντρόφων και αντιπάλων.
Μέτωπα που αλλάζουν την προβιά αλλά διατηρούν γνωστές συνταγές, προσπαθώντας εναγωνίως να αποδείξουν όχι την υπεροχή τους, αλλά τον ιδεολογικό δοσιλογισμό του αντιπάλου τους. Και αυτό που μένει τελικά; Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης. Αυτή την φορά στο ρόλο του Μανώλη ο Α. Τσίπρας.
Η χώρα σε κατάσταση σοκ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει χάσει την κοινωνική νομιμοποίηση αλλά τι παράδοξο να διατηρεί την πολιτική ! Και το παράδοξο αυτό ολοκληρώνεται από την κατάντια των αντιπολιτευόμενων, λεγόμενων προοδευτικών σχηματισμών, τα οποία αντί να σκεφτούν το πως και το γιατί, ενοποιούνται κάτω από την παλιά ταμπέλα, που εν συντομία ανταποκρίνεται στο σύνθημα ¨" Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" !!!
Οι διασπάσεις των διασπάσεων του πάλε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ είναι κατοχυρωμένες εξ ανέκαθεν αλλά τώρα μάλλον πάνε για ρεκόρ Γκίνες .
Το ωραίο είναι πως όλοι προσκυνούν δήθεν σε προγράμματα την ίδια ώρα που θυμιατίζουν σε ιδεολογικές αρχές που αμφιβάλλω αν ποτέ έχουν στοχαστεί αν υπάρχουν. Τέλος πάντων
Έτσι. Ας έχουμε να λέμε.
Η λεγόμενη ομάδα των 6 συν 6 , απέδειξε άλλη μια φορά πως μάλλον 6 μείον 6 δηλ 0 "μηδέν πολιτικά" έπρεπε να χαρακτηρίζεται. Διαφώνησαν με αυτούς που πάντα διαφωνούσαν αλλά διαφωνώντας και φεύγοντας από ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να κάνουν λέει μέτωπο για να μας σώσουν, αφού κατά τα γραφόμενα από Α Τσίπρα είχαν αρνηθεί να αναλάβουν το καράβι... Οι λοιποί της ομάδας λοξοκοιτάνε προς ΜΕΡΑ πλην όμως ο εκεί σταρ βάζει όρους. Ποιους ;
Χμουμ. Καθάρισε εγκαίρως πρωταρχικά την ομάδα ΛΑΕ συν, φοβούμενος πως σε μια επόμενη διεύρυνση με άτομα αποχωρήσαντες εκ ΣΥΡΙΖΑ "οι υπόγειες διαδρομές από καιρό δεν κρυβόντουσαν" και προσκολλώμενους στο ΜΕΡΑ, θα έχανε τον έλεγχο της Κεντρικής Επιτροπής και αφού καθάρισε τον χώρο του ξανανοίγει προσεκτικά την πόρτα. Θέλεται ναρθείται; Καλοδεχούμενοι αλλά πρώτα απεταξάτω τον σατανά. Απλά πράγματα. Παραδεχτείτε τα λάθη σας μετά τον Σεπτέμβριο του 2015. Τουλάχιστον κάποια από αυτά και ελάτε να συζητήσουμε για τα μάτια του κόσμου. Τι θα κάμουν; Ο χρόνος είναι ο οδηγός. Την δουλειά που έχουν μάθει θα συνεχίσουν.
Όσο για το δράμα του ΠΑΣΟΚ; Τι να πούμε. Όλα ξεκινούν από το ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ακόμη πως είναι ΠΑΣΟΚ του 80. Αμ δε! ΠΑΣΟΚ του Γ. Παναγόπουλου είναι, όσο και αν καμώνεται πως είναι του Ανδρέα. Ούτε καν ΠΑΣΟΚ του Σημίτη! καθόσον αυτό παίζει μπάλα στο Μητσοτακιστάν. Ο Ανδρουλάκης έκανε το μοιραίο λάθος υπολογίζοντας σωστά μεν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άντεχε τον Στέφανο και θα φυλλορροούσε. Άρα περίμενε να πάρει το αίμα του πίσω από αιτήσεις προσέγγισης στο κόμμα του. Τελικά πήρε κατά το γνωστό ρεφρέν " μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο"! Αντί λοιπόν όταν έγινε αντιπολίτευση να αλλάξει την ταχτική του και να προχωρήσει σε μέτωπο πλήρως ελεγχόμενο από το κόμμα του συνέχισε τους μικρομεγαλισμούς του. Τώρα ο Δούκας του την βγαίνει κανονικότατα. Αντιθεσμικά; και λοιπόν; Τοποθετήται σε Υπαρκτό πρόβλημα. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Όσο για την πορεία του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα; Φαίνεται πως αυτή την φορά το παλιό αντισύριζα μέτωπο μετασχηματισμένο με τα ίδια παλιά επιχειρήματα και υλικά σε αντιτσίπρα μέτωπο δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.
Ο λόγος; Μα το είπαμε στην αρχή. Η κυβέρνηση έχει χάσει την κοινωνική αποδοχή και η αντιπολίτευση την πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου