Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ




ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του χρόνου εκτός όλων των άλλων
λαογραφικών στοιχείων που τον συνοδεύουν, έχει ταυτιστεί με το κόψιμο των πιτών των  συλλόγων και κοινωνικών σχημάτων.
Ιδιαίτερη συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία επιδεικνύουν όλοι οι τοπικοί σύλλογοι « των απανταχού» καταγόμενων και διαμενόντων συνήθως  στην περιοχή της Αττικής.  
Φυσικά οι κοινότητες της Φωκίδας όχι μόνο δεν ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα αλλά απεναντίας την Κυριακή 28-1-2018 μετρήσαμε 11 πίτες τοπικών συλλόγων στην Αθήνα.
Μια καλή ευκαιρία να ξαναβρεθούν οι συγχωριανοί, να μιλήσουν, να θυμηθούν, να προγραμματίσουν, να διασκεδάσουν.
Από την άλλη γίνεται φανερό, αφενός ότι μια ακόμη μεγαλύτερη Φωκίδα ζει στην Αθήνα και αφετέρου, ότι οι πολίτες αυτοί στο σύνολο τους έχουν αφήσει  το μάτι, το αυτί, την καρδιά, στα πάτρια εδάφη.
Στα λιβάδια στις πλαγιές στα έλατα και στις ακτές της Φωκίδας.

Μεγάλη δύναμη, μεγάλη βοήθεια για τον τόπο η δυναμική αυτών των ανθρώπων.
Με προτροπή γνωστών και φίλων παραβρεθήκαμε σε δύο εκδηλώσεις κοπής πίτας. Στους φίλους Αγιαθυμιώτες και Βουνιχωριώτες.
Οι πρώτοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο εκδηλώσεων του Ι.Ν Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, στην ακτή Πρωτοψάλτη  στο όμορφο Μικρολίμανο, δίπλα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με παρουσία του βουλευτή του νομού κ Κωστοπαναγιώτου, του πολιτευτή κ Χαλιορή , του προέδρου της κοινότητας κ Ανδρέα Σολτάτου, πολλών  επιφανών συντοπιτών, ο Πρόεδρος κ Σπύρος Κυριάκης μετά από σύντομο λόγο έκοψε την πίττα, παρέδωσε επαίνους στους νέους επιτυχόντες στα ΑΕΙ ΤΕΙ μέλη της κοινότητας,  προχώρησε σε σύντομο απολογισμό των εκδηλώσεων της χρονιάς που πέρασε. Μια ακόμη όμορφη, καλοστημένη εκδήλωση  προστέθηκε στις τόσες επιτυχίες του συλλόγου Αγιοευθυμιωτών…

Η κοπή της πίττας του συλλόγου της Βουνιχώρας (Πολιτιστικός κ Εξωραϊστικός σύλλογος των απανταχού Βουνιχωριωτών), έγινε το μεσημέρι σε κέντρο (Βουλιαγμένη) με όλα τα χαρακτηριστικά των συνεστιάσεων.
 Πλήρες μενού, αλλά κυρίως Ορχήστρα με ζωντανή μουσική, όπου το εθνικό όργανο της περιοχής, το κλαρίνο, ξεσήκωσε τον κόσμο τραβώντας τον σαν μαγνήτης στη πίστα, ώστε η εκδήλωση να πάρει όλα τα χαρακτηριστικά του καλοκαιρινού ξεφαντώματος στη πλατεία του χωριού… .Όμορφες ώρες με φίλους, συγχωριανούς, συζητήσεις γνωριμίες και πολλά δώρα από την πλούσια λοταρία που ακολούθησε.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου μαζί με τα μέλη κόψανε την πίτα…
Τι άλλο;
Καλή συνέχεια όπου και αν βρίσκεται ο καθένας…   Λίγες φωτό από τις εκδηλώσεις. Περισσότερες στο  
https://www.facebook.com/xvandoros  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...