Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΙΤΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ



Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, η Μαρίνα Ιτέας η οποία στοίχισε στον Έλληνα πολίτη πάνω από 3,5 δις δρχ.  από το μακρινό 2012 ανήκει στο  ΤΑΥΠΕΔ:
Ταμείο – κατ’ ευφημισμόν - Αξιοποίησης  Περιουσίας του Δημοσίου  . Το ΤΑΙΠΕΔ συστάθηκε με τον μνημονιακό νόμο3986.2011.
 Και στην 1η σελίδα, άρθρο 2ο αναφέρεται: « …το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας….». Απλά πράγματα:
Τα λεφτά στους δανειστές. Ο λογαριασμός στους πολίτες και τα εύσημα στην ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ για τα 300 δις που μας χρέωσαν .
Τα παραπάνω γνωστά.
Ο λόγος που ανεβάζω αυτές τις λίγες γραμμές δεν είναι άλλος παρά ρεπορτάζ στο διαδίκτυο σχετικό με την συνεργασία του ομίλου Κυριακούλη και Τούρκικων άκρως επιθετικών οικονομικών συμφερόντων.
Το κείμενο είναι από www.reporter.gr .
Πριν την αντιγραφή του κειμένου θέλω να διευκρινίσω πως πρόταση διαφορετική, αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει κατά την σύντομη θητεία της λιμενικής επιτροπής στην προηγούμενη διακυβέρνηση… Αυτά τα λίγα ΠΡΟΣ ΏΡΑΣ...
ΑΠΟ ΤΟ REPORTER.GR
«Δυναμική είσοδο στην ελληνική τουριστική αγορά επιχειρεί βήμα - βήμα ο τουρκικός όμιλος Dogus, απαντώντας στο βασικό του ανταγωνιστή τον όμιλο Koc. Μετά την ίδρυση κοινής εταιρείας με τη Lamda Development ήρθε σε συμφωνία με τον όμιλο Κυριακούλη για την εξαγορά του 51% της εταιρείας ΜedMarinas η οποία διαχειρίζεται μεγάλες μαρίνες στην Ελλάδα, όπως των Γουβιών στην Κέρκυρα, της Λευκάδας, ενώ διαθέτει ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας.
Πρόκειται για μια κίνηση «ματ» του ομίλου Dogus στον βασικό ανταγωνιστή του, που προηγήθηκε χρονικά σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Η εξαγορά αυτή δίνει στον όμιλο Dogus, προβάδισμα στο Ιόνιο, που αποτελεί στόχο για τους Τούρκους επενδυτές, λόγω ιδανικών καιρικών συνθηκών, εγγύτητας με τη μεγάλη αγορά της Ιταλίας, αλλά και απόστασης από την ευαίσθητη πολιτικά περιοχή του ανατολικού Αιγαίου και της… ΑΟΖ.
Με την όμιλο Κυριακούλη η εταιρία κολοσσός Dogus εδώ και μήνες είχε συνάψει μνημόνιο συνεργασίας. Εδώ και χρόνια στην Τουρκία η εταιρία αποτελεί τη μεγαλύτερη στο χώρο της βιομηχανίας του «ελευθέρου χρόνου», στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκουν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ, αλλά και οι μεγαλύτερες και πολυτελέστερες μαρίνες της χώρας
Με την εξαγορά ο τουρκικός όμιλος αυξάνει το δυναμικό από 5.143 θέσεις σε 8.489 θέσεις σε μαρίνες σε Τουρκία, Κροατία και Ελλάδα, αποκτώντας ηγετική θέση, σε σχέση με τον Όμιλο Koc που έχει αναλάβει τη διαχείριση της μαρίνας της Μυτιλήνης, μαζί με τον όμιλο της Follie Follie.
Σημειώνεται ότι με συνεχείς επαφές εδώ κι ένα χρόνο  όμιλος  Dogus προωθεί επενδύσεις στον τουρισμό κι ειδικά στις μαρίνες ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων. Ηδη, στην κοινή εταιρεία που έχει συστήσει με τη Lamda ανήκει το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου.
Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...