Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Φθινόπωρο στα Βαρδούσια

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελειώσανε. και, ...το Καλοκαίρι λοιπόν πέρασε θαρρείς και δεν υπήρξε...

Μα εμείς έχουμε έναν ακόμη φίλο. Το Φθινόπωρο...

Καιρός για τα βουνά. Και τι καιρός! Ξεκινήσαμε με ομίχλη και κλείσαμε με βροχή. Μα η εργασία εργασία. Πάνε 30 χρόνια πάνω κάτω που ο μήνας αυτός ο Οκτώβριος, είναι αφιερωμένος στο καταφύγιο Βαρδουσίων και στα συμπαραμαρτούντα. Η φύση στα φθινοπωρινά. Η διαύγεια της ατμόσφαιρας παίζει κρυφτό με το σύννεφο, την ομίχλη την βροχή.


Η φύση ετοιμάζεται για "...την παραμονή του χειμώνα που καταργεί τα χρώματα..."

Όμορφη παρέα από τα παλιά, συντήρηση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων και μετά τι πρωτότυπο!


Τσίπουρο στο τραπέζι, χαρά, ατάκες, συζήτηση περί ανέμων και υδάτων. Μέσα στο καταφύγιο, είμαστε ζεστά. 15 βαθμοί δείχνει το θερμόμετρο. Έξω έχει αρχίσει να σηκώνει αγέρα ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους 9 βαθμούς και είναι ακόμη μεσημέρι.

Ετοιμαζόμαστε για κάθοδο. Ο δρόμος μέχρι τον Διάκο δείχνει την ταλαιπωρία από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας. Σε αρκετά σημεία κομμάτια του βουνού έχουν αποκοπεί. Τα τελευταία κοπάδια προβάτων βόσκουν, σκορπίζοντας νότες κουδουνιών. Στα μέσα της χωμάτινης διαδρομής, στο Προφήτη Ηλία όπως παντά ξανά και ξανά θα σταματήσουμε, για να δούμε άλλη μια φορά από άλλη γωνία το μεγαλείο του βουνού. 


Το τελείωμα θα έρθει με καφέ στις Βρύζες. Το στροφιλίκι μέχρι το 51 είναι το στερνό κρεσέντο στην όλη εξόρμηση.

Τι άλλο; Μα η ευχή! και του χρόνου με όμορφο χειμώνα χιόνια τζάκι και καλή γωνιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...