Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τον Στάλιν λίγοι αγάπησαν τον Σταλινισμό ένα κάρρο

 


Διαβάζω απόσπασμα από το σπουδαίο βιβλίο του πρόσφατα χαμένου Αλέξη Πάρνη.
...φυσικά ο Στάλιν έδινε τα θανατερά του σινιάλα αφρίζοντας από παρανοική οργή, φώναζε στο τηλέφωνο την κλασική του μακάβρια φράση. "Κοντσάι δηλ τέλειωνε , με αυτόν"
Ο διάδοχος του (Χρουτσόφ), έλεγε παροιμίες. "ξερίζωσε το βλαβερό χορτάρι και θα έχεις στο χωράφι στάρι" .
Ομως η αποκρυπτογράφηση του σινιάλου στην αμετάβλητη μηχανή της εξουσίας θα δώσει το ίδιο νόημα "Κοντσάι Κοντσάι! 
Είχε αλλάξει μονάχα ο κώδικας κι όχι τα νοήματα!...
 
Η παραπάνω πρόταση, είναι από την Ρώσικη Τριλογία του Αλέξη Πάρνη, του ανθρώπου με την πολυκύμαντη αγωνιστική ζωή στην αντίσταση στον εμφύλιο στην αναγκαστική ξενιτιά στα γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα και στην μέκκα Ρωσσία, που παρέμεινε πιστός στον Ζαχαριάδη μέχρι τέλους και έχει βαθειά γνώση της ρώσικης πολιτικής και λογοτεχνίας στην περίοδο του ΚΚΣΕ.
Γιατί τα γράφω;
Μα γιατί με θλίψη διαβάζω τα δηλητηριώδη σχόλια των "συντρόφων μελών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ" (!!!;;;) (θαυμαστικό και ερωτηματικό μαζί) τώρα τελευταία, αναρτημένα στο μοναδικό όργανο του κόμματος , δηλ στο FB!
Καταλαβαίνουμε άλλη μια φορά πως  όλοι οι ούλτρα αναντάμ παπαντάμ (δήθεν) ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ, έχουν την ίδια λέξη πρόχειρη.
Κοντσάι Κοντσάι...
ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ κύριοι
Τόση αριστεροσύνη και πως να την αντέξειε κανείς. Τέτοια και τόση πολιτική ανάλυση που φορτώνει τα θαύματα και τα αναθέματα στην πολιτική σε ένα κάποιο πρόσωπο! Που δεν μάθαμαι ακόμη αυτό το απλό. Πως το πουλί της καταιγίδας εμφανίζεται και διαγράφει τροχιά πολύ πριν την καταιγίδα. Όταν ο ουρανός είναι ΟΛΟΚΑΘΑΡΟΣ. Μα ας αναρωτηθούμε. Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί κυρίως οι διανοούμενοι; ενδιαφέρονται πραγματικά για την αριστερά την κυβέρνηση η η επιβεβαίωση του υπερεγώ τους είναι το μόνο κίνητρο που τους κρατάει στη γή; Δεν ξέρω. Ας προσπαθούμε τουλάχιστον να δημιουργούμε σωστές ερωτήσεις αναμένωντες τις απαντήσεις των πολλών των πολιτών. 
Μέχρι τότε ας βουλώσουμε τα αυτιά στα ΚΟΝΤΣΑΙ ...ΚΟΝΤΣΑΙ και ας προσπαθούμε λίγο ψηλότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...