Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ - πίσω από το λιμ. Ταμείο

    


Η ταινία «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ», των 6 βραβείων του Φεστιβάλ Θεσ/κης των 10 βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προβλήθηκε την Τετάρτη 26 και την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην Ιτέα.

Την Τετάρτη είχαμε την χαρά να παραβρεθεί και η νεαρή σκηνοθέτρια και σεναριογράφος, η κ Ασημίνα Προέδρου. Παρά τον φόβο του καύσωνα, οι παρέες των πολιτών καταχαρήκαμε την παρουσίαση και την συζήτηση που ακολούθησε με την Ασημίνα στον πρώτο ρόλο. 


Την Παρασκευή η κατάμεστη εκδήλωση χωρίς την σκηνοθέτρια, ξεκίνησε με πλήρη παρουσίαση από την κιν/κή λέσχη. Η ταινία αυτή την εποχή είναι ίσως ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί στην Ινδία, στην Αυστραλία και συνεχίζει... Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, τέτοια γεγονότα είναι το αντίδοτο. Για μια Ελλάδα που ονειρεύεται και προοδεύει, όπου τα νέα παιδιά σαν την Ασημίνα Προέδρου ή τον Δημήτρη Κατσιμίρη (που φιλοξενήσαμε στην Ιτέα την προηγούμενη εβδομάδα) με γερές σπουδές και γνώσεις, εργάζονται πάνω σε κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.


Αναδείχνουν τις παθογένειες χρόνων και παλεύουν μεσα από την τέχνη για εκείνες τις λύσεις και τις απαντήσεις που προωθούν τα συμφέροντα των πολλών στην κοινωνία μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Λέσχη, στους πολίτες που την στηρίζουν, στους δημιουργούς. Να υπογραμμίσουμε ότι  Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα είτε θέλουμε είτε όχι είναι ο πολιτισμός και στον τόπο των Δελφών πρέπει να είναι επί 2 φορές . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...