Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019




Με παρέμβαση Κωστοπαναγιώτου 
άγονο Α’ το Νοσοκομείο 
Άμφισσας 

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και ξεκίνησε ήδη η συζήτηση στις επιτροπές,  περιλαμβάνεται άρθρο που χαρακτηρίζει την Άμφισσα άγονη και προβληματική περιοχή α’ ζώνης. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιούνται στο Νοσοκομείο Άμφισσας οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών.

Η θετική αυτή εξέλιξη για το νοσοκομείο Άμφισσας είναι αποτέλεσμα της στοχευμένης παρέμβασης του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου στους υπουργούς Ανδ. Ξανθό και Παύλο Πολάκη

Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας έχει συστήσει  Ομάδα Εργασίας με σκοπό να διευρύνει τα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές στις οποίες από δω και πέρα εντάσσεται και το Νοσοκομείο Άμφισσας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων περιοχών, σκοπεύει να δώσει επιπλέον κίνητρα, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί, για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας αυτών των περιοχών. Σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεσμοθετηθεί ένα πλέγμα επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών ώστε να θωρακιστεί η δημόσια υγεία στην πατρίδα μας. 

Τέλος γνωρίζουμε πολύ καλά σαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο γιατρός Ηλ. Κωστοπαναγιώτου ότι όποιος θριαμβολογεί ή καταστροφολογεί (με τον τρόπο ορισμένων στην περιοχή μας) για την υγεία είναι ηθικά και κοινωνικά ανάλγητος.
Όσα και να κάνει κανείς για την υγεία ποτέ δεν είναι αρκετά!  
20/2/2019
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας

ΣΧΟΛΙΟ Χ Βανδώρος. Μήπως  οι μονίμως υβρίζοντες μπορούν να κλείσουν την πόρτα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...